Ray Chen ontroert met Brahms

Dag
Vrijdag 05.04.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Genoveva, opus 81 (ouverture)
Vioolconcerto in D, opus 77
Symfonie nr. 2 in D, opus 73
Price range
Tickets vanaf €17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘I have a dream’ 
Alles aan Brahms’ magistrale Vioolconcerto straalt optimisme en idealisme, luxe en weelde uit. Elisabethwedstrijdwinnaar en sterviolist Ray Chen staat in voor de mateloos mooie vioolpartij, Robert Trevino vult aan met de Tweede symfonie van Brahms.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Robert Trevino

Robert Trevino

Functie
Gastdirigent

De Amerikaanse dirigent Robert Trevino is muziekdirecteur van het Basque National Orchestra en in seizoen 2019-2020 wordt hij chef-dirigent van het Malmö Symphony Orchestra. In 2010 werd hij laureaat van de Evgeny Svetlanov Competition. Na zijn succesvolle passage aan het Bolsjojtheater met Verdi’s Don Carlo volgden de lovende recensies en talrijke uitnodigingen bij de beste orkesten en werd hij genomineerd voor de Golden Mask award voor ‘beste dirigent in een nieuwe productie’.

Lees verder

Ray Chen

Instrument
viool

Ray Chen kwam onder de aandacht via de Yehudi Menuhin (2008) en Koningin Elisabeth (2009) wedstrijden, waar hij de eerste prijs won. Hij treedt op met het London Philharmonic Orchestra, het National Symphony Orchestra, het Leipzig Gewandhausorchester, de Munich Philharmonic, de Filarmonica della Scala, het Orchestra Nazionale della Santa Cecilia en de Los Angeles Philharmonic. Hij werkt met dirigenten als Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Sakari Oramo, Manfred Honeck, Daniele Gatti, Kirill Petrenko, Krystof Urbanski, Juraj Valcuha en vele anderen.

Lees verder