Ray Chen ontroert met Brahms

Dag
vrijdag 05.04.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Genoveva, opus 81 (ouverture)
Vioolconcerto in D, opus 77
Symfonie nr. 2 in D, opus 73
Price range
Tickets vanaf €17

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘I have a dream’ 
Alles aan Brahms’ magistrale Vioolconcerto straalt optimisme en idealisme, luxe en weelde uit. Elisabethwedstrijdwinnaar en sterviolist Ray Chen staat in voor de mateloos mooie vioolpartij, Robert Trevino vult aan met de Tweede symfonie van Brahms.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Robert Trevino

Robert Trevino

Functie
Gastdirigent

Robert Trevino werd in 2010 laureaat van de Evgeny Svetlanov Competition, die hem op de kaart zette als een van de meest getalenteerde nieuwe dirigenten van zijn generatie. Trevino dirigeerde orkesten als het Helsinki Philharmonic Orchestra, Danish Radio Symphony, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Bamberger Symphoniker, National Philharmonic of Russia, NHK Symphony, London Philharmonic, Nederlands Radio Filharmonisch Orkest en Detroit Symphony Orchestra. Hij dirigeerde Verdi’s Don Carlo in het Bolshoi Theater in 2013 ter vervanging van Vasily Sinaisky en werd in 2014 hoofddirigent van het Shoppensburg Music Festival.

Lees verder

Ray Chen

Instrument
viool

Ray Chen is een violist die herdefinieert wat het is om een klassieke muzikant te zijn in de 21e eeuw. Zijn media-aanwezigheid versterkt en inspireert het publiek dat van klassieke muziek houdt en hij bereikt miljoenen mensen door zijn ongekende online aanwezigheid. Hierdoor geeft Chen zijn opmerkelijke muzikaliteit door aan een wereldwijd publiek. Dat weerspiegelt zich in zijn engagement met de belangrijkste orkesten en concertzalen over de hele wereld.

Lees verder