Seong-Jin Cho betovert met Mozart

Dag
Zaterdag 26.10.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symphonische Metamorphosen über Themen von Carl Maria von Weber
Pianoconcerto nr. 20 in d, KV 466
Symfonie nr. 5 in Es, opus 82
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Seong-Jin Cho kaapte in 2015 de eerste prijs weg op het prestigieuze Chopin Concours voor piano in Warschau en maakt sindsdien wereldwijd bijzonder veel indruk. Zijn Deutsche Grammophonopname van Mozarts heerlijke Twintigste pianoconcerto werd op lovende kritieken onthaald, nu kan je de live-versie meemaken in de beste akoestische omstandigheden. Nog op het programma: muziek van Hindemith en Sibelius die jou van bij de eerste noot beetgrijpt. In zijn spitsvondige Symphonische Metamorphosen geeft Hindemith muziek van Weber een jazzy makeover en met zijn Vijfde symfonie leverde Sibelius een van de mooiste werken uit de orkestliteratuur af.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Osmo Vänskä

Functie
Gastdirigent

Osmo Vänskä is sinds 2003 chef-dirigent van het Minnesota Orchestra waarmee hij tournees maakte naar Europa, Cuba, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Vanaf 2020 is hij chef-dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra en daarnaast is hij eerste gastdirigent van het Iceland Symphony Orchestra en Conductor Laureate van het Lahti Symphony Orchestra.

Lees verder

Seong-Jin Cho

Instrument
piano

Met een overweldigend talent en aangeboren muzikaliteit begint Seong-Jin Cho al snel aan een carrière van wereldklasse en wordt hij beschouwd als een van de meest karakteristieke artiesten van zijn generatie. Zijn doordachte en poëtische, assertieve en tedere, virtuoze en kleurrijke spel combineert panache met zuiverheid en wordt gedreven door een indrukwekkend natuurlijk gevoel voor evenwicht.

Lees verder