Smachtend moois van Rachmaninov

Dag
Zaterdag 11.02.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 2 in c, opus 18
Symfonie nr. 6 in b, opus 74, 'Pathétique'
Price range
€21 - €28

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Kijkt u telkens goed uit opdat u nooit betrapt wordt bij het beluisteren van Rachmaninovs hoogbloedromantiek? Wees gerust, dat is niet langer nodig. Genieten van zijn warmbloedige melodieën, rampspoedige akkoorden en poëtische pianotokkelingen is weer helemaal toegestaan. Liebrecht Vanbeckevoort verstaat de kunst om zelfs de meest smachtende muziek lumineus en helder te doen klinken. Nog op het programma: de Zesde symfonie van Tsjajkovski.

Bio's

Stanislav Kochanovsky

Stanislav Kochanovsky

Functie
Gastdirigent

Stanislav Kochanovsky studeerde aan het Rismky-Korsakov Conservatorium bij Alexander Titov en Tatiana Khitrova en is sinds 2010 hoofddirigent van het State Safonov Philharmonic Orchestra. Hij dirigeerde in eigen land tal van orkesten als het Filharmonisch Orkest van Moskou, het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg, het Nationaal Filharmonisch Orkest van Rusland en het Hermitage Orkest. Kochanovsky debuteert dit seizoen bij het NHK Symphony Orchestra Japan, het Nationaal Symfonieorkest van China en het Maleisisch Filharmonisch Orkest.

Lees verder
Liebrecht Vanbeckevoort

Liebrecht Vanbeckevoort

Instrument
piano

Als laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007 bouwde Liebrecht Vanbeckevoort in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij als solist op internationale podia wereldwijd. Zijn omvangrijke repertoire omvat zo’n 40 pianoconcerto’s van Bach, Mozart en Beethoven tot Rachmaninov, Tsjajkovski, Prokofjev en Sjostakovitsj.

Lees verder