Stefan Jackiw speelt Beethoven

Dag
zaterdag 06.10.2018 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Adagio voor strijkers, opus 11
Symfonie nr. 1 in Bes, opus 38, ‘Frühling’
Vioolconcerto in D, opus 61
Price range
Tickets vanaf €13
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Manifest Destiny’ 
Muziek verwarmt het hart. De Amerikaanse componist Samuel Barber zorgde voor een uniek gevoel van troost in zijn wereldberoemde Adagio, dat je wellicht kent dankzij de film Platoon of gewoonweg omdat het uitgegroeid is tot Amerika’s onofficiële requiemmuziek. Schumann leek dan weer warmte te vinden in hartje winter tijdens het componeren van zijn Eerste symfonie, waarin hij een ode brengt aan de lente en de liefde. Zijn Lente-symfonie is bij vaste gastdirigent Philippe Herreweghe in uitstekende handen. Beethovens massieve Vioolconcerto veroverde intussen het hart van vele generaties violisten en hun publiek. De Amerikaanse violist Stefan Jackiw laat je genieten van alle emotionele uitersten en subtiele details in dit meesterwerk.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Vaste gastdirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Stefan Jackiw

Stefan Jackiw

Instrument
viool

Stefan Jackiw (1985) is een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie en stond als solist reeds naast de orkesten van Boston, Chicago, Cleveland, New York, Philadelphia en San Francisco. De voorbije seizoenen debuteerde hij in het Konzerthaus van Berlijn en keerde hij terug naar het Concertgebouw in Amsterdam voor een concert met het Radiofilharmonisch Orkest. In Azië maakte hij zijn debuut bij de Tokyo Symphony in de Suntory Hall onder leiding van Krzysztof Urbanski en hij werd opnieuw uitgenodigd door de Seoul Philharmonic onder leiding van Mario Venzago.

Lees verder