Strauss en Gershwin met Elim - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 27.03.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Radial Play
Pianoconcerto in F
Don Juan, opus 20
Till Eulenspiegels lustige Streiche, opus 28
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Richard Strauss wist als geen ander fictieve personages tot leven te wekken met zijn muziek. Om jezelf daarvan te overtuigen, hoef je alleen maar naar zijn Don Juan en Till Eulenspiegels lustige Streiche te komen luisteren. In Don Juan laat Strauss horen hoe de legendarische vrouwenversierder zijn trieste lot nadert door zijn liederlijke liefdesleven. Ook opperschelm Tijl Uilenspiegel wordt gestraft door de slachtoffers van zijn ‘lustige Streiche’. Met het wervelende Radial Play van Samuel Adams en het swingende Pianoconcerto van Gershwin met het Zwitserse toptalent Louis Schwizgebel is virtuositeit gegarandeerd.

Met inleiding bij het concert om 19:15

---

Update 15.02.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die onlangs werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder