Theaterconcert: The Tempest

Dag
Vrijdag 13.01.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Be not afeard; the isle is full of noises!’ Deze mysterieuze woorden uit Shakespeare’s The Tempest smeken haast om op muziek te worden gezet. Ieder seizoen kan je horen en zien hoe Antwerp Symphony Orchestra met zijn theaterconcerten de aloude combinatie van theater en symfonische muziek nieuw leven inblaast. Met The Tempest staat ditmaal een van de meest fascinerende toneelstukken ooit op het programma. Liefde, wraak, intriges en jaloezie; het zijn zowat de basisingrediënten voor elk goed verhaal. Dat wist ook Sibelius, die zich dan ook graag liet inspireren door de tragedies van ‘s werelds beroemdste bard. De Roovers en het Antwerp Symphony Orchestra brengen een verfrissende lezing van dit monument uit de wereldliteratuur, door het te koppelen aan een vergeten meesterwerk uit het symfonische repertoire. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Martijn Dendievel

Functie
Gastdirigent

Martijn Dendievel is Associate Conductor bij Symfonieorkest Vlaanderen en winnaar van de Deutsche Dirigentenpreis 2021. In hetzelfde jaar won hij ook de eerste Conductors’ Academy van het Tonhalle-Orchester Zürich en was hij finalist in de Donatella Flick-wedstrijd, georganiseerd door het London Symphony Orchestra.

Lees verder

Virpi Räisänen

Instrument
mezzosopraan

De in Finland geboren en in Nederland wonende mezzosopraan Virpi Räisänen studeerde met de hoogste onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium bij Eugenie Ditewig en aan het Amsterdams Conservatorium bij Udo Reinemann. Als concertzangeres soleerde zij onder meer bij het Orchestre Philharmonique et le Choeur du Radio France, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Bergen Philharmonic Orchestra, en werkte zij onder andere met Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste en Hannu Lintu.

Lees verder

Robby Cleiren

Robby Cleiren studeerde af bij Dora Van der Groen in 1994 en volgde in 1995 ook les aan de Actors Studio in Londen. Hij is mede-oprichter van de Roovers.

Lees verder

Sara De Bosschere

Instrument
spel

Sara De Bosschere richtte na haar opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met haar klasgenoten de Roovers op. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All My Sons, Twee Vrienden, Blue Remembered Hills, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.

 Verder speelt zij bij andere gezelschappen en huizen als Toneelhuis, maatschappij discordia, De Tijd en Toneelgroep Amsterdam. Verschillende keren stond zij op internationale podia in bijvoorbeeld Lissabon, Ljubljana, Oslo, Lausanne en Minneapolis.

 Ze werkte onder andere samen met regisseurs als Jan Decorte, Peter Van Kraaij, Roy Faudree, Josse De Pauw en Gerardjan Rijnders en Jan Joris Lamers. Van 2014 tot 2016 speelde ze mee in de productie The Civil Wars van Milo Rau. Sinds mei 2018 speelt Sara mee in Rau's La Reprise. Verder speelt ze mee in films als Belgica (Felix Van Groeningen), Exit (Boris Paval Conen) en Wasteland (Pieter Van Hees). Ook is ze te zien in de met een Emmy bekroonde televisieseries Wat als?Lees verder

Luc Nuyens

Instrument
spel

Luc begon na zijn opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met zijn klasgenoten de Roovers. Hij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Blue Remembered Hills, Twee Vrienden, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt. Verder speelde hij diverse projecten bij onder andere NTG-Het Salon, maatschappij discordia (o.a. Die Raüber, Fin de Saison, Liebelei, Familie, De Kersentuin), De Vere, Compagnie De Koe (De slag van Glottis), HETPALEIS (Filoktetes), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline), BRONKS/Walpurgis (De Kleine Zeemeermin) en Theater Stap (De Bank). Luc is te zien in films als Groenten uit Balen (Frank van Mechelen) en Dirty Minds (Pieter Van Hees) en series als Het Eiland en het met een Emmy bekroonde Wat als? Hij gaf/geeft les aan RITS, P.A.R.T.S, het conservatorium van Antwerpen en LUCA.

Lees verder

Sofie Sente

Instrument
spel

Sofie startte na haar opleiding op het conservatorium van Antwerpen bij het toen recent opgerichte de Roovers. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.


 Verder speelde ze bij gezelschappen en huizen als De Appel (o.a. De eenzame weg), Het Nationaal Toneel (Duifje Klok), Malpertuis (Troje Trilogie), De Bloedgroep, Ibycus (De Tolbrug), Lampe (De maten van het mogelijke), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline) en Het Vervolg (Duizend rozen).

 Ze was te zien in films als Rundskop (Michaël Roskam) en The Broken Circle Breakdown (Felix Van Groeningen). Sofie treedt regelmatig op als gastdocente in de conservatoria van Antwerpen, Maastricht en Leuven.

Lees verder

Michael Vergauwen

Instrument
spel

Michael Vergauwen studeerde in 2004 af als master in de Kunstwetenschappen, optie Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en in 2008 volgde hij de acteursopleiding van het Herman Teirlinck Instituut en Dora van der Groen in Antwerpen. Hij werkte onder meer samen met Speelteater/Kopergietery, De Tijd, Het Toneelhuis, Walpurgis, Jan Decorte, de Roovers, De Werf, Het Eenzame Westen, 't Arsenaal en Compagnie De Koe. Michael had gastrollen in televisiereeksen als Code 37, De zonen van Van As, Aspe, Zone Stad, Professor T, Cordon, en De Ridder.

Lees verder