Tsjajkovski’s Manfredsymfonie

Dag
Zondag 07.05.2023 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Manfred, opus 58
Price range
Vanaf €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Net als Manfred zelf, de onfortuinlijke antiheld uit Lord Byrons gelijknamige gedicht, is ook Tsjajkovski’s Manfredsymfonie een buitenbeentje. In deze vaak vergeten symfonie laat Tsjajkovski niet alleen zijn talent voor dramatiek gelden, hij waagt zich ook aan een klankentaal die we van hem niet gewend zijn. Die klinkt zowaar nog grootser, heftiger en kleurrijker dan in zijn bekendere symfonische oeuvre. Rising star Alpesh Chauhan dirigeert een verborgen parel uit het orkestrepertoire. 

Met het Antwerp Symphony Orchestra is het aangenaam ontwaken op zondagochtend. Om het weekendgevoel compleet te maken, trakteert het orkest op koffie en een koffiekoek (onder voorbehoud van wijziging in coronatijden)

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Alpesh Chauhan

Alpesh Chauhan

Functie
Gastdirigent

Het muzikale inzicht van Alpesh Chauhan (26) wordt gewaardeerd door orkest en publiek en zijn natuurlijke omgang met de muzikanten maken hem tot een graag geziene gast bij een aantal van de belangrijkste orkesten in Groot-Brittannië en Europa. Chauhan was van 2014 tot 2016 assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Vanaf seizoen 2017/2018 wordt hij hoofddirigent van de Filarmonica Arturo Toscanini in Parma.

Lees verder