War Requiem

Dag
Vrijdag 12.10.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Tickets vanaf €17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘A war to end all wars’ 
Na het trauma van de Tweede Wereldoorlog beleefde Europa het wonder van de wederopstanding. Vrede hing in de lucht, maar Benjamin Britten wist dat het verleden nooit uitverteld is. Zijn War Requiem, op teksten van loopgravendichter Wilfred Owen, is een aangrijpende aanklacht tegen de zinloosheid van alle oorlogen. Vaste gastdirigent Philippe Herreweghe herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog met een uitvoering van deze doorleefde compositie. Samen met topsolisten, Collegium Vocale Gent en het Kinderkoor van Opera Vlaanderen wordt dit een gedenkwaardige concertervaring.  

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Eleanor Lyons

Instrument
sopraan

De Australische sopraan Eleanor Lyons studeerde aan het Sydney Conservatorium of Music, maakte deel uit van de Mariinsky Academy for Young Opera Singers in Rusland en vervolmaakte zich verder aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Ze won in 2013 de eerste prijs op de Internationale Obraztsova Wedstrijd voor Zang en in 2018 de Opera Foundation’s Vienna State Opera Award. Hoogtepunten van dit seizoen zijn o.a. Brittens War Requiem met het Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe.

Lees verder

Jeremy Ovenden

Instrument
tenor

De Engelse tenor Jeremy Ovenden studeerde aan het Royal College of Music in Londen, waar hij een Ian Fleming Trust Award won, en vervolgde zijn studie bij Nicolai Gedda. Hij wordt gezien als een van de beste Mozart-tenoren van zijn generatie, vooral in de rol van Don Ottavio in Don Giovanni. Ovenden werkte samen met dirigenten als Simon Rattle, Riccardo Muti, Nikolaus Harnoncourt, Ton Koopman en René Jacobs. Operarollen zong hij in o.a. het Teatro alla Scala in Milaan, het Royal Opera House Covent Garden in Londen en De Munt in Brussel.

Lees verder

Thomas Bauer

Instrument
bariton

Thomas E. Bauer was lid van de Regensburg Domspatzen (Kathedraalkoor) en studeerde aan het conservatorium van München. Hij is een veelgevraagd internationaal solist en concerteerde o.a. met de Boston Symphony onder Bernard Haitink, Concentus Musicus onder Nikolaus Harnoncourt, de Filarmonica della Scala onder Zubin Mehta, het Leipzig Gewandhausorchester onder Herbert Blomstedt, Riccardo Chailly en Sir John Eliot Gardiner.

Lees verder

Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen

Instrument
kinderkoor

Het Kinderkoor Opera Vlaanderen bestaat uit een 40-tal enthousiaste jongens en meisjes tussen 7 en 16 jaar. Naast de hoofdtaak, zingen en acteren in voorstellingen van de opera in Antwerpen en Gent, werkt het Kinderkoor mee aan heel wat boeiende projecten.

Lees verder
Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Instrument
koor

In 2010 was het precies veertig jaar geleden dat een groep bevriende studenten op initiatief van Philippe Herreweghe besliste het Collegium Vocale Gent te stichten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. Deze authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals ter wereld. Intussen is Collegium Vocale Gent uitgegroeid tot een uiterst flexibel ensemble met een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes.

Lees verder