Abonnementen

Abonnementen & pakketten

Naar goede gewoonte trekt het Antwerp Symphony Orchestra ook in 2021-2022 alle muzikale registers open. Grootse meesterwerken, gerenommeerde solisten, intieme kamermuziek, speelse KIDconcerten… Laat je verrassen, verwonderen en verleiden door ons gevarieerde concertaanbod. Een abonnement van het Antwerp Symphony Orchestra blijft de meest voordelige formule (tot 35% korting!) om een jaar lang te genieten van live klassiek.

Klik hier voor extra info ivm onze abonnementen >>>

Meld je eerst aan om je abonnement(en) te verlengen.

Vragen ivm het bestellen van een abonnement?
Bekijk onze pagina met Veelgestelde vragen >>>

Vragen over je concert in deze speciale tijden?
Check www.antwerpso.be/gerustgenieten >>>

2x2 - wintereditie

Zin om samen te genieten van heerlijke klassieke muziek in een prachtige concertzaal in het hart van de stad? Dan zit je goed bij het Antwerp Symphony Orchestra in de Koningin Elisabethzaal! En omdat alles leuker is met twee, geniet je dankzij onze voordelige 2x2-formule met 2 personen van 2 concerten voor slechts €87*.

Samen heerlijk genieten van klassiek
Met 2 naar 2 concerten voor slechts €87*

Keuze-abonnement: Flex

Live klassiek was nog nooit zo voordelig en flexibel. Met onze Flex-formule stel je je eigen abonnement samen. Kies 4 concerten of meer en krijg 20% korting op de ticketprijzen.

Je stelt je eigen abonnement samen
Kies 4 concerten of meer uit de suggesties en krijg 20% korting

Meesterwerken

Een stijlvolle avond in het gezelschap van gerenommeerde dirigenten en grote solisten en het orkest dat schittert in de mooiste werken uit het symfonische repertoire: met het abonnement Meesterwerken geniet je van alle hoogtepunten uit het seizoen van het Antwerp Symphony Orchestra in de nieuwe Koningin Elisabethzaal.

10 concerten
De grootste werken uit het symfonische repertoire
Solisten en dirigenten van wereldniveau
Alle hoogtepunten van het seizoen in één reeks

Groot symfonisch

Met het abonnement Groot Symfonisch bewijst het Antwerp Symphony Orchestra gepaste eer aan de grootste componisten. Laat je door Dvořák, Moesorgski, Schubert en Beethoven op sleeptouw nemen en beleef een avond onvergetelijk klassiek.

5 concerten
Grootse meesterwerken die u live moet beleven
Opera, oratorium, symfonie, concerto: alle grote genres in een reeks
Overrompelende totaalervaring

Grote solisten

Zelfs de grootste solisten gaan het liefste in dialoog met een orkest. Soms harmonieus, soms dissonant, maar altijd met een finale in vuur en vlam. Klaar voor virtuoos samenspel? We zetten enkele grote muzikale persoonlijkheden en een impressionant orkest op een rij.

Mag het iets meer zijn?  
Bekijk ook het abonnement Grote Solisten +1 >>> 

4 concerten
Toonaangevende solisten
Muzikaal vuurwerk gegarandeerd

Grote solisten +1

Zelfs de grootste solisten gaan het liefste in dialoog met een orkest. Soms harmonieus, soms dissonant, maar altijd met een finale in vuur en vlam. Klaar voor virtuoos samenspel? We zetten enkele grote muzikale persoonlijkheden en een impressionant orkest op een rij. Kies voor Grote solisten +1 en geniet van een extra concert.

5 concerten
Toonaangevende solisten
Muzikaal vuurwerk gegarandeerd

Donderdagavond

Muziekliefhebber met weekendplannen? Dankzij de donderdagavondconcerten van Antwerp Symphony geniet je tijdens de week van een heerlijk concert en hoef je niet langer te kiezen.

3 concerten
Jouw culturele afspraak op donderdagavond

Zaterdagmiddag

Met zijn concertaanbod op zaterdagmiddag bewijst het Antwerp Symphony Orchestra al jaren dat een klassiek concert ook gerust overdag kan. Een heerlijke mix van symfonische klassiekers en virtuoze solisten en je bent de drukte van de stad meteen vergeten.

5 concerten
Klassiekers uit het symfonische repertoire
Een moment van onthaasting

Zondagochtend

Met het Antwerp Symphony Orchestra is het aangenaam ontwaken op zondagochtend: een korter concert zonder pauze met een mix van klassiekers uit het symfonische repertoire en solisten en je dag is goed begonnen. Om het weekendgevoel compleet te maken, trakteert het orkest op koffie en een koffiekoek*.

4 concerten
Toegankelijk repertoire
Mix van symfonische klassiekers en solisten uit het orkest

Shuffle

In de reeks Shuffle brengt het Antwerp Symphony Orchestra drie spannende concerten waarbij nieuwe muziek wordt gespiegeld aan inspiratiebronnen van oude meesters en een solist (uit het orkest) vooraan op het podium schittert.

3 concerten
Muzikale ontdekkingsreis
Intense concertbeleving gegarandeerd

Kamermuziek

Klein, en toch groots, zo kan je onze reeks Kamermuziek het beste omschrijven. Zes zondagen treden onze muzikanten aan in wisselende formaties om je te ontroeren met de mooiste kamermuziek. Met een heerlijke kop koffie of thee na afloop van het concert zet je een muzikaal punt achter het weekend.

6 concerten
Kleine bezetting in een intiem kader
Persoonlijke ontmoeting met de muzikanten
Het orkest in een andere context

KIDconcerten (11:00)

Te jong om te genieten van klassieke muziek? Nee hoor. De KIDconcerten vormen de ideale manier om kennis te maken met prachtige orkestmuziek. Voeg daar nog getalenteerde acteurs aan toe die een boeiend verhaal vertellen en je hebt het perfecte begin van een muzikaal dagje uit.

3 concerten
Orkestvertellingen met bekende acteurs
Unieke mix van tekst en muziek
Voor kinderen vanaf 6 jaar én hun (groot)ouders

KIDconcerten (14:00)

Te jong om te genieten van klassieke muziek? Nee hoor. De KIDconcerten vormen de ideale manier om kennis te maken met prachtige orkestmuziek. Voeg daar nog getalenteerde acteurs aan toe die een boeiend verhaal vertellen en je hebt het perfecte begin van een muzikaal dagje uit.

3x op zondag om 14:00
Orkestvertellingen met bekende acteurs
Unieke mix van tekst en muziek
Voor kinderen vanaf 6 jaar én hun (groot)ouders

Lezingen

In het kader van seizoensthema ‘Adem’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

4 lezingen

Vocaal vuurwerk

In de heldere akoestiek van de Koningin Elisabethzaal klinkt ook de stem fantastisch. Samen met de mooiste stemmen en de beste koren uit de klassieke wereld zorgt het Antwerp Symphony Orchestra voor vocaal vuurwerk.

Focus piano

Alle pianisten hebben hun eigen stijl, elk pianoconcerto heeft zijn eigen ritme. Geniet van de eigenheid van o.a. levende pianolegende Martha Argerich en pianozussen Katia en Marielle Labèque in de Koningin Elisabethzaal.

Focus cello

Met zijn indringende klank is de cello een van de sensueelste instrumenten in het orkest. Laat je verleiden door het aantrekkelijke samenspel tussen cellist en orkest.

Op ontdekking

Zin om iets nieuws te ontdekken? Het Antwerp Symphony Orchestra laat je graag kennismaken met verschillende genres. In dit abonnement is variatie troef.

Virtuoos toptalent

De gemeenschappelijke deler tussen harpiste Anneleen Lenaerts, pianiste Anna Vinnitskaja en violist Gil Shaham? Talent en podiumprésence in overvloed. Kopen, luisteren en genieten!

Met twee

Katia en Marielle Labèque. Bram van Sambeek en Pieter Nuytten. Martha Argerich en Polina Leschenko. Geniet van toptalent in tweevoud op het podium van de vermaarde Koningin Elisabethzaal.

Elisabeth Royaal

In de klassieke muziekwereld in België zijn er drie belangrijke instellingen die gelinkt zijn door de naam van koningin Elisabeth. Als residentie-orkest van de Koningin Elisabethzaal delen we maar wat graag het podium met laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Abonnement van de chef

Elim Chan is sinds seizoen 2019-2020 chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Philippe Herreweghe is al 20 jaar een vaste waarde bij het orkest. Geniet van hun interpretatie van grote meesterwerken.