Kortingen

Deze kortingen* zijn alleen geldig op de concerten van het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen (tenzij anders vermeld) en zijn niet cumuleerbaar. Voor sommige concerten is het aantal kortingplaatsen beperkt. 

Abonnees

Als abonnee krijg je tot 35% korting op de ticketprijzen binnen je abonnement*. Verder krijg je 15% korting op bijkomende losse tickets buiten je abonnement. Enkel geldig op de ticketprijzen van de concerten van het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen, met uitzondering van de KIDconcerten, de Clubconcerten en de verdiepende voorstellingen. Deze korting geldt wel voor de prestigeconcerten en de concerten van de internationale orkesten vermeld op de website. Niet geldig voor alle abonnementen. 

65+

Ben je ouder dan 65 jaar, dan krijg je 10% korting op losse tickets op vertoon van je identiteitskaart (tenzij anders vermeld, niet van toepassing op prestigeconcerten). 

Jongeren -30

Op vertoon van je identiteitskaart betaal je voor de concerten in seizoen 2022-2023 slechts €15 per ticket (tenzij anders vermeld). Regelmatig organiseren we last minute acties, hou onze sociale mediapagina's in de gaten. Met uitzondering van de KIDconcerten, Clubconcerten en prestigeconcerten. Geldig in rang 2, 3 en 4. Voor sommige concerten ook geldig in rang 1. Niet van toepassing op tickets in toprang. Beperkt aantal tickets per concert. Voor seizoen 2023-2024 bedraagt het tarief €16 per ticket.

Groepen vanaf 10 personen

Groepen vanaf 10 personen krijgen 10% korting op losse tickets. Zie ook ‘Groepen’.

Scholen, conservatoria en muziekacademies

Groepen vanaf 10 leerlingen of studenten jonger dan 30 jaar begeleid door een leerkracht of docent betalen slechts €15 per persoon per concert. Per 10 leerlingen/studenten komt 1 begeleider gratis mee. Groepen van leerlingen of studenten ouder dan 30 jaar genieten 10% korting op losse tickets. Vanaf 10 leerlingen/studenten komt 1 begeleider gratis. Niet van toepassing op tickets in toprang. Niet van toepassing op prestigeconcerten. Beperkt aantal tickets per concert. Zie ook ‘Groepen’.

Personen met een beperking (PMB) en rolstoelgebruikers 

We streven bij onze concerten steeds naar een optimale assistentie voor personen met een beperking. Personen met een beperking betalen elk €15 voor de concerten van het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen op vertoon van een officieel bewijsstuk van het ziekenfonds (min. 66% invaliditeit). Eén begeleider per persoon met een beperking krijgt 50% korting op de standaard ticketprijs (met een minimum van €15, niet van toepassing op prestigeconcerten). Voor seizoen 2023-2024 bedraagt het tarief €16 per ticket.

Rolstoelgebruikers en hun begeleider betalen de standaard ticketprijs (bij min. 66% invaliditeit is de PMB-korting van toepassing, zie bovenstaande paragraaf).

Het reserveren van een rolstoelplaats is verplicht, en kan uiterlijk tot 1 week voor ieder concert. Reserveren kan alleen telefonisch of aan de ticketbalie van het Antwerp Symphony Orchestra. Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt per concert.

Verplaats je je in een rolstoel, maar wens je tijdens het concert wel op een vaste stoel te zitten? Dan hoef je geen rolstoelplaats te reserveren. Je kan (samen met je begeleider) met je rolstoel tot aan je zitplaats (of rij) rijden en overstappen naar je stoel. De rolstoel zelf moet tijdens het concert buiten bij de toegangsdeur van de concertzaal worden opgesteld, en wordt na afloop teruggehaald door je begeleider. Geef onze zaalhosts een seintje bij aankomst als je hier assistentie bij wenst. 

Verhoogde tegemoetkoming (VT)

Op vertoon van de A-kaart komen mensen met een VT-statuut tegen een uiterst voordelig tarief (€3) naar de concerten van het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen. Tickets voor elk nieuw seizoen zijn vanaf 1 september te reserveren aan onze ticketbalie of aan de avondkassa. Niet van toepassing op alle concerten en op alle rangen. Er is een beperkt aantal €3-tickets per concert.

Studenten van AP School of Arts

Om studenten van de AP School of Arts (Conservatorium en Academie) de kans te geven om zoveel mogelijk concerten bij te wonen, komen ze naar de concerten van het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen tegen een uiterst voordelig tarief van €3 per ticket. Deze voordeeltickets worden enkel last minute (15 min. voor aanvang) verkocht aan de (avond)kassa van een concert op vertoon van je studentenkaart. Ieder ticket is persoonlijk en op naam. Beperkt aantal tickets per concert. First come, first served. Met uitzondering van de KIDconcerten en de prestigeconcerten.  

*Met een minimum van €15 per ticket, het bodemtarief voor volwassenen.