Pascale Van Os

De Belgische dirigente Pascale van Os studeerde piano, viool, koor- en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tot haar leraars behoren onder meer Luc Anthonis, Geert Hendrix, Ivo Venkov en Koen Kessels. Voor beide directieopleidingen behaalde ze een grote onderscheiding.

In 2021-22 was Pascale Van Os assistent-dirigent van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Als dirigent is ze verbonden aan het Virago Symfonisch Orkest, het strijkorkest Stringendo, Symfonisch Orkest Artemis, het gemengd volwassenenkoor Caloroso, het OLV-koor en het Katarinakoor. Daarnaast werkte ze met verschillende andere koren en orkesten zoals Kempens Symfonisch Orkest, de Ghent Singers, Kamerkoor Helicante en Jong Symfonisch Antwerpen.

Ze dirigeerde concerten in het buitenland met het KLK Symphony Orchestra en Lviv Philharmonic (Oekraïne), Rousse Philharmonic Orchestra (Bulgarije) en Orchestre de Picardie. In 2022 werd Pascale geselecteerd door À Cœur Joie (Régionale de Bruxelles) om het Requiem van Verdi uit te voeren in Bozar (Brussel).

www.pascalevanos.com