Miki Tsunoda

Miki Tsunoda studeerde aan het Victorian College of the Arts in Melbourne waarna ze haar studies aan de Liszt Academie in Budapest verderzette bij András Mihály, György Kurtág, Ferenc Rados, Ferenc Halasz en later bij Lorand Fenyves in Toronto. Ze gaf solo- en kamermuziekconcerten in Japan, China, Zuid-Amerika, Italië en Australië.

Op zestienjarige leeftijd richtte ze haar eigen strijkkwartet op waarmee ze haar passie voor kamermuziek, communicatie en zelfexpressie verder vorm kon geven. In 1998 richtte ze Duo Sol op, samen met pianiste Caroline Almonte, dat in Australië als een van de meest vooraanstaande ensembles werd beschouwd. Duo Sol won de eerste prijs op het prestigieuze International Chamber Music Competition Premio Trio di Trieste en was finalist tijdens de ARD Munich International Competition en de Vittorio Gui International Competition in Firenze. Duo Sol trad op in het Verenigd Koninkrijk, Rusland, China, Italië, Japan, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ze vertegenwoordigden de Australische cultuur op de Wereldtentoonstelling in Aichi, Japan, en waren ambassadeurs tijdens de viering voor 35 jaar diplomatieke relaties tussen Australië en China in Peking.

Sinds 2008 is Miki Tsunoda aanvoerder van de tweede violen bij het Antwerp Symphony Orchestra. Als orkestmusicus werkte ze ook samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Collectief en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Ze speelde mee in Max Richters Vier seizoenen van Vivaldi met het Momentum Ensemble in Melbourne en Sydney, het Flinders Quartet, het Australian Romantic Classical Orchestra en het Australian World Orchestra.