Benjamin Beilman

Benjamin Beilman is een van de meest vooraanstaande violisten van zijn generatie. Hij oogst internationaal lof voor zijn gepassioneerde optredens en diepe, rijke toon die de Washington Post "machtig indrukwekkend" noemde en The New York Times omschreef als "gespierd met een vleugje geweld". The Times prees ook zijn "knappe techniek, gepolijste klank en rustig zelfvertrouwen" en de Strad beschreef zijn spel als "pure poëzie".

In april 2022 werd Beilman een van de jongste artiesten die werd benoemd tot lid van de faculteit van het Curtis Institute of Music, en in maart 2024 zal hij een strijkensemble van Curtis leiden tijdens een nationale tournee. 

In de afgelopen seizoenen heeft Beilmans toewijding aan en passie voor hedendaagse muziek geleid tot nieuwe werken voor hem geschreven door Frederic Rzewski (in opdracht van Music Accord) en Gabriella Smith (in opdracht van de Schubert Club in St. Paul en het San Francisco Conservatory of Music). Hij heeft ook meerdere uitvoeringen gegeven van het vioolconcert van Jennifer Higdon, het concert van Thomas Larcher opgenomen met Hannu Lintu en het Tonkünstler Orchester, en het vioolconcert van Chris Rogerson ("The Little Prince") in première gebracht met het Kansas City Symphony en Gemma New. 

In de afgelopen seizoenen heeft Beilman opgetreden met vele grote orkesten over de hele wereld, waaronder het Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra, San Francisco Symphony, Rotterdam Philharmonic, London Philharmonic, Trondheim Symphony, Oslo Philharmonic, Taipei Symphony, Frankfurt Radio Symphony, Zürich Tonhalle, Sydney Symphony en Houston Symphony. Hij heeft ook een recital tournee gemaakt door Australië met Musica Aviva, onder andere in Melbourne, Sydney, Newcastle, Adelaide, Brisbane en Canberra. 

Dirigenten met wie hij samenwerkt zijn onder andere Yannick Nézet-Séguin, Cristian Măcelaru, Lahav Shani, Krzysztof Urbański, Ryan Bancroft, Matthias Pintscher, Gemma New, Karina Canellakis, Jonathon Heyward, Juraj Valčuha, Han-Na Chang, Elim Chan, Roderick Cox, Rafael Payare, Osmo Vänskä en Giancarlo Guerrero.

In recital en kamermuziek treedt Beilman regelmatig op in de belangrijkste zalen over de hele wereld, waaronder Carnegie Hall, Lincoln Center, Concertgebouw Amsterdam, Kölner Philharmonie, Berlin Philharmonie, Wigmore Hall, Louvre (Parijs), Bunka Kaikan (Tokio) en op festivals trad hij onder andere op in Verbier, Aix-en-Provence Easter, Prague Dvorak, Robeco Summer Concerts (Amsterdam), Music@Menlo, Marlboro en Seattle Chamber Music. Hij blijft ook optreden met de Chamber Music Society of Lincoln Center. 

Beilman studeerde aan het Curtis Institute of Music bij Ida Kavafian en Pamela Frank, en bij Christian Tetzlaff aan de Kronberg Academy, en ontving vele prestigieuze onderscheidingen waaronder een Borletti-Buitoni Trust Fellowship, een Avery Fisher Career Grant en een London Music Masters Award. Hij heeft ook werken van Stravinsky, Janáček en Schubert opgenomen voor Warner Classics. Hij speelt met de ex-Balaković F. X. Tourte strijkstok (c. 1820) en bespeelt de "Ysaÿe" Guarneri del Gesù uit 1740, die hij in bruikleen heeft gekregen van de Nippon Music Foundation.

 • Symfonische schilderijen

  Roderick Cox, Benjamin Beilman
  Antwerp Symphony Orchestra
  vr 04.10.2024 – 20:00
  In dit Ensorjaar brengt het Antwerp Symphony Orchestra een ode aan de Oostendse meester, aan wie ook zusterinstelling KMSKA een expositie wijdt.
  Koningin Elisabethzaal, Antwerpen