Tung-Chieh Chuang

Sinds het begin van het seizoen 2021/2022 is Tung-Chieh Chuang muziekdirecteur van de Bochumer Symphoniker en intendant van het Anneliese Brost Musikforum Ruhr. 

In het seizoen 2023/2024 ontving Tung-Chieh Chuang uitnodigingen om het hrSinfonieorchester, Antwerp Symphony Orchestra en Norwegian Radio Orchestra te dirigeren. Hij zal voor het eerst het Luzerner Sinfonieorchester en de Bremer Philharmoniker dirigeren. Eerdere engagementen brachten hem naar ondermeer het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, WDR Sinfonieorchester, SWR Symphonieorchester, NDR Radiophilharmonie, Tonkünstler-Orchester, Danish National Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic Orchestra, Oslo Philharmonic, BBC Symphony Orchestra, National Symphony Orchestra (Ierland), Royal Scottish National Orchestra en Seoul Philharmonic Orchestra.

Zijn carrierre kende een vliegende start toen hij in 2015 Internationale Malko Concours in Kopenhagen won. Daarvoor had hij al prijzen gewonnen op de Sir Georg Solti International Conducting Competition in Frankfurt, de Gustav Mahler Conducting Competition in Bamberg en de Jeunesses Musicales International Conducting Competition in Boekarest.

In 2010 ontving Chuang het Edwin B. Garrigues Fellowship van het Curtis Institute of Music. Een jaar later initieerde hij in Philadelphia het Curtis Japan Benefit Concert, waarbij hij alle opbrengsten doneerde aan de slachtoffers van de aardbeving in maart 2011 via het Japanse Rode Kruis. In 2012 lanceerde hij de eerste orkestrale 'flashmob' in Taiwan in zijn rol als chef-dirigent van het National Taiwan University Symphony Orchestra.

Chuang werd geboren in een familie van professionele musici en leerde al op jonge leeftijd hoorn en piano spelen. Op elfjarige leeftijd gaf hij zijn eerste concert. Hij vervolgde zijn studie aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia en de Hochschule für Musik "Franz Liszt" Weimar. Zijn mentoren zijn onder andere Mark Gibson, Gustav Meier, Otto-Werner Mueller en Nicolás Pasquet. De dirigent woont met zijn gezin in Bochum. 

  • vr 07.06.24
   20:00
   Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  • za 08.06.24
   20:00
   Concertgebouw Brugge
  • ma 10.06.24
   20:15
   Paleis voor Schone Kunsten, Brussel