Pieterjan Vrankx

Na zijn studies aan de LUCA School of Arts in Leuven haalde Pieterjan Vrankx in 2005 zijn masterdiploma percussie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, onder het toezicht van leraren als Koen Wilmaers en Carlo Willems. In datzelfde jaar werd hij aangesteld als percussionist bij het Antwerp Symphony Orchestra. In 2010 werd hij aangesteld als eerste paukenist.

In de voorbije jaren speelde Pieterjan concerten met verschillende topdirigenten, onder andere Jaap van Zweden, Lahav Shani, Elim Chan en Philippe Herreweghe. Sinds 2013 wordt hij uitgenodigd door Herreweghe om mee te spelen met het Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Élysées.

In 2015 werkte Pieterjan, samen met zijn collega’s van Antwerp Symphony, mee aan de opname van “Groove”. Deze uitdagende compositie van Wim Henderickx zoekt de grenzen van het kunnen van de percussionist op. De opname kreeg een positieve Critic’s Choice-review in het Britse muziekmagazine Gramophone.

Naast zijn interesse voor het romantische en het moderne repertoire, heeft Pieterjan een voorliefde voor de historische uitvoeringspraktijk. Als passieproject verzamelt en restaureert hij oude pauken en andere percussie-instrumenten.