Paul Contryn

Paul Contryn is als figurenmaker, speler, tekenaar en vormgever al zijn hele leven verbonden aan beeldend theater en figurentheater DE MAAN. 

Contryn werd geboren in een familie waar poppen een centrale rol speelden. Zo richtte zijn grootvader in 1940 het Mechelse poppentheater DE MAAN op. Samen met zijn vader Louis, werkte Paul aan producties van o.a. 'Het jungle boek', 'De kleine Johannes' en 'Pinokkio', terwijl Paul de opleiding toegepaste grafiek aan de Sint-Lukas Kunstschool in Brussel volgde. 

Na het pensioen van zijn vader vormde Paul bij DE MAAN een tandem met Willem Verheyden. De interesse breidde zich nu ook uit naar scenografie en regie. In die jaren werkten ze samen aan o.a. 'In jouw schoenen', 'Kijk eens wat ik kan' en 'De gelaarsde kat'. Recente producties bij DE MAAN waaraan hij meewerkte zijn o.a. 'De Tuin van de Walvis', 'Petya i Volk' en 'Le Carnaval des Animaux'. 

Naast DE MAAN werkt Paul ook met andere theaters en filmmakers, zoals voor de animatiefilm 'ZOOks' van Kristoff en Dimitri Leue, 'De dienaar van de schoonheid' van Troubleyn en 'Marktplaats 76' van Needcompany. Voor televisie werkte hij o.a. mee aan 'Het Sportjaaroverzicht' voor VRT en 'Les Poupettes' voor RTL.

 

www.demaan.be