Yeol Eum Son

Pianiste Yeol Eum Son, geboren in 1986 in Zuid-Korea, staat bekend om haar uitzonderlijke kunstzinnigheid en boeiende optredens. Al op jonge leeftijd toonde ze een opmerkelijk talent en begon ze met pianolessen toen ze nog maar drieënhalf jaar oud was. Yeol Eum weet het publiek over de hele wereld te boeien met haar grenzeloze artistieke exploratie en diepgaande muzikaliteit, waardoor ze zich heeft gevestigd als een van de meest vooraanstaande pianisten van haar generatie.

Haar uitgebreide repertoire omvat klassieke meesterwerken van componisten als Bach en Mozart tot hedendaagse werken van Shchedrin en Kapustin, gekozen vanwege hun kwaliteit en diepgang. Yeol Eum Son is een veelgevraagd recitaliste, concertsoliste en kamermusicus, en wordt geprezen om haar intelligente interpretaties. 

Gedurende het seizoen 2022-23 was Yeol Eum artist-in-residence bij het Residentie Orkest in Den Haag, waar ze werken van Mozart, Gershwin, Saint-Saëns en Ravel uitvoerde. Ze maakte indrukwekkende debuutoptredens met gerenommeerde orkesten over de hele wereld, waaronder het BBC National Orchestra of Wales, het Fins Radio Symfonie Orkest en het Detroit Symphony Orchestra. Haar internationale bereik strekt zich uit tot samenwerkingen met gewaardeerde orkesten als het Konzerthausorchester Berlin, BBC Philharmonic en Budapest Festival Orchestra. Yeol Eum Son's discografie bevat een reeks opmerkelijke opnames, waaronder Mozart's Complete Piano Sonatas, geprezen als Classic FM's Album van de Week in maart 2023. Haar discografie bevat ook werken van Berg, Prokofiev, Stravinsky, Ravel en Schumann.