Kian Soltani

Kian Soltani, door The Times geprezen als een opmerkelijke cellist en door Gramophone beschreven als volmaakt, staat bekend om zijn diepgang van expressie, individualiteit en technische meesterschap, naast zijn charismatische podiumaanwezigheid en vermogen om direct een emotionele verbinding met zijn publiek te maken. Hij wordt nu uitgenodigd door 's werelds toonaangevende orkesten en dirigenten waardoor hij van opkomend talent is opgeklommen tot een van de meest besproken cellisten van vandaag.

In het seizoen 23/24 is hij focusartiest van het Tonhalle-Orchester Zürich en treedt hij op met orkesten als de Wiener Symphoniker, WDR Sinfonieorchester, NDR Elbphilharmonie Orchestra, Cincinnati Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de Lausanne, Konzerthausorchester Berlin, NHK Symphony Orchestra en het Antwerp Symphony Orchestra. Naast orkest- en recitalconcerten zal hij een druk tourschema onderhouden met Camerata Salzburg en het Mahler Chamber Orchestra.

Zijn recente hoogtepunten met orkesten zijn onder meer Orchestre de la Suisse Romande, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Nederlands Radio Philharmonisch Orkest, Detroit Symphony Orchestra en Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Als recitalist blijft hij optreden in prestigieuze zalen en series, waaronder de Pierre Boulez Saal in Berlijn, Wigmore Hall in Londen, de Musikverein in Wenen, het Beethovenhaus in Bonn en het Konzerthaus Dortmund.

In 2017 tekende Soltani een exclusief opnamecontract bij Deutsche Grammophon en zijn eerste album 'Home', bestaande uit werken voor cello en piano van Schubert, Schumann en Reza Vali, werd in 2018 internationaal geprezen uitgebracht, waarbij Gramophone de opname als "subliem" beschreef. Sindsdien heeft Soltani albums opgenomen, waaronder de pianotrio's van Dvořák en Tsjajkovski met Lahav Shani en Renaud Capuçon, uitgebracht door Warner Classics, en Dvořáks Celloconcert met de Staatskapelle Berlin en Daniel Barenboim in augustus 2020.

www.kiansoltani.com

  • do 16.05.24
   20:00
   Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
  • vr 17.05.24
   20:00
   Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  • za 18.05.24
   20:00
   Concertgebouw Brugge