Sander Geerts

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra. 

Sander Geerts is een gepassioneerd kamermuzikant en vormt samen met pianiste Yasuko Takahashi ‘Duo Agineko’. Samen wonnen ze verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals de ‘International Competition of Young Performers' in Madeira (Portugal), de 'Young Musician International Competition for Chamber Music' in Barletta (Italië) en de 'International J. Brahms Competition' in Pörtschach (Oostenrijk). 

Hun debuut-cd ‘Sonatas’ en de opvolger ‘A tribute to Ysaÿe’ verschenen op het label Etcetera Records. Beide cd’s werden op lovende kritieken onthaald, o.a. in het Britse klassieke-muziektijdschrift Gramophone (‘Sonatas’) en 'A Tribute to Ysaÿe' kreeg een plaatsje in Klara’s 10. 

In april 2018 nam Sander Geerts het 'Dubbelconcerto voor klarinet en altviool' van Max Bruch op met de Belgische klarinettist Roeland Hendrikx en het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins, in de gerenommeerde Henry Wood Hall in Londen. The cd verscheen in oktober 2018 op het label Evil Penguin Records Classic.