Scholen

Klaar voor verwondering? Dompel je leerlingen onder in de wereld van de muziek en het orkest. Op maat van elke leeftijd!

Werk jij met kinderen, jongeren of studenten en wil je hen laten kennismaken met klassieke muziek? Het Antwerp Symphony Orchestra organiseert een brede waaier aan kunsteducatieve projecten voor iedereen tot 26 jaar. Tijdens prikkelende activiteiten in de topinfrastructuur van de Koningin Elisabethzaal (of bij jou op school) gaan de coaches en docenten met de leerlingen aan de slag rond de muziekbeleving en het symfonische orkest. Zo ontdekken de kinderen dat muziek meer is dan alleen luisteren: actief beleven en meedoen staan centraal.

Bekijk hier het aanbod voor kleuter- en lager onderwijs, voor het secundair onderwijs en het deeltijds kunstonderwijs en voor het bijzonder onderwijs. Alle activiteiten sluit nauw aan bij de leefwereld van de doelgroep en bij de leerplannen van het onderwijs.

"Wanneer je de verwondering kan aflezen van de snoetjes van je kinderen, dan weet je als leerkracht dat ze iets subliems beleven."
- Leerkracht van Basisschool Het Oogappeltje over Assepoester (2022)

Bekijk het aanbod voor jouw leerlingen

Heb je vragen of wens je meer info?

 

Isabel Vermeulen
Coördinator educatie & outreach bij het Antwerp Symphony Orchestra
isabel.vermeulen@antwerpso.be

Vul dit veld aub. volledig in
Vul dit veld aub. volledig in
Vul dit veld aub. volledig in