Benjamin Hulett

Benjamin Hulett was solist bij de Staatsoper van Hamburg van 2005 tot 2009 en heeft veel succes geboekt in lyrische rollen van Tamino in Die Zauberfloete van W.A. Mozart en Ferrando in Cosi fan Tutte van W.A. Mozart tot Steuermann in Die Fliegende Hollaender en Novice in Billy Budd van Benjamin Britten. Hij maakte zijn debuut bij de Bayerische Staatsoper, München in George Frideric Händels Alcina, in Theater an der Wien in de wereldpremière van Johannes Kalitzke's Die Besessennen, Baden Baden Festspielhaus in Salome, en keerde terug voor Die Zauberflote, Salzburger Festspiele in Elektra, Buxton Opera Festival in Lortzing's Der Wildschutz, Rossini's La Pietra del Paragone in Opera Rennes, voor Grange Park Opera als Ferrando en is teruggekeerd naar Hamburg als Tamino en Narraboth (Salome). Hij debuteerde bij Opera North als Peter Quint in B. Britten's The Turn of The Screw, Berliner Staatsoper als Hippolyt in Henze's Phaedra, Fenton in Falstaff voor Opera Holland Park, in Sir Jonathan Miller's Matthäus Passion (BWV 244) op het National Theater, Die Frau Ohne Schatten o.l.v. Vladimir Jurowski in Amsterdam, de titelrol van Johann Christian Bachs Lucio Silla voor Salzburg Mozartwochen o.l.v. Ivor Bolton, Tamino in W.A. Mozarts Die Zauberflote met de Berliner Philharmoniker o.l.v. Simon Rattle en als Madwoman in Curlew River voor Rome Opera onder James Conlon.

Als concertartiest heeft Benjamin Hulett gewerkt met dirigenten als Sir Roger Norrington, Sir John Eliot Gardiner, Sir Andrew Davis, Philippe Herreweghe, Christopher Hogwood, Trevor Pinnock, Emmanuelle Haïm, Markus Stenz, Ivor Bolton, Jeffrey Tate, Simone Young, Frans Brüggen , Jaap van Zweden en Fabio Biondi onder andere op de BBC Proms, Edinburgh Festival, Holland Festival, Musikfest Bremen en vele andere toonaangevende festivals en podia.

Als zanger trad hij op in Wigmore Hall, Aldeburgh Festival, Buxton Festival, Leeds Lieder+, Oxford Lieder Festival, National Portrait Gallery, Henley Festival, Freie Akademie des Kunstes in Hamburg en de Hamburgische Staatsoper in samenwerking met pianisten András Schiff, Graham Johnson, Malcolm Martineau, Simone Young en Alexander Soddy.

Zijn groeiende discografie omvat "Departures", zijn eerste solorecital-cd met de wereldpremière van Giles Swayne's The Joys of Travel (Safrane), "Visions Fugitives" (Les Illuminations live vanaf het Gergiev Festival ook op Saphrane), B. Britten-liedjes met pianist Malcolm Martineau (Onyx), Die Geisterinsel van Messiah en Zumsteeg (Carus), Israel in Egypt (Maulbronn), "The NMC Songbook" (winnaar van Gramophone Award 2009), Songs Before Sleep van Richard Rodney Bennett (NMC), Gouvy's Iphigenie en Tauride (winnaar van de Orfee D'Or), de rol van Paris The Judgement of Paris (Chandos) en G.F. Händels Alceste met Christian Curnyn (Chandos - winnaar van de BBC Music Magazine Award for Opera) G.F. Händels L'Allegro (Carus), Acis en Galatea (Nimbus), Wolf's Spanisches Liederbuch (Oxford Lieder Live), Kalitzke's Die Besessennen (Neos) en Beethovens Missa Solemnis o.l.v. Philippe Herreweghe.