Jérémie Rhorer

De Franse dirigent Jérémie Rhorer is oprichter en muzikaal leider van Le Cercle de l’Harmonie, een orkest dat het repertoire van de 18de en 19de eeuw exploreert met behulp van historische instrumenten en originele stemmingen.

Als dirigent is Rhorer een geprezen vertolker van zowel de werken van Mozart als van hedendaags repertoire. Daarnaast won hij als componist de Prix Pierre Cardin. Rhorer heeft een aantal van de meest vooraanstaande internationale orkesten gedirigeerd, waaronder het Montréal Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het Gewandhausorchester, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre de Paris en het Tsjechisch Philharmonisch Orkest.

Rhorer is daarnaast een veelgevraagd operadirigent en heeft producties geleid in de Weense Staatsopera, de Beierse Staatsopera, de Munt in Brussel, de Opéra National de Lyon, het Teatro Real in Madrid en het Teatro dell'Opera di Roma. Rhorer was ook gastdirigent op enkele van Europa's meest prestigieuze internationale festivals, zoals Aix-en-Provence, Glyndebourne, Edinburgh, de BBC Proms en de Salzburger Festspiele. Al meer dan 10 jaar heeft Rhorer een nauwe band met het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, waar hij een breed scala aan standaard, zelden uitgevoerde en hedendaagse opera's heeft gedirigeerd. Na zijn debuut met Spontini's La vestale gaf Rhorer een gevierde interpretatie van Poulenc's Dialogues des Carmélites in een regie van Olivier Ply, die een BBC Music Magazine Award ontving voor de dvd-opname.

www.jeremierhorer.com