Gezichten van het Antwerp Symphony Orchestra: Gwendolyn Vincent

Een orkest, dat zijn niet alleen de musici op het podium. In deze reeks brengen we verhalen uit het Antwerp Symphony Orchestra en vertellen gezichten van voor en achter de schermen over hun passie voor het orkest.

 

Vandaag spreken we met Gwendolyn Vincent, verantwoordelijke voor zakelijke relaties. In haar rol zorgt zij voor de essentiële partnerships, sponsoring en mecenaat, die de werking en het voortbestaan van het orkest mogelijk maken.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

"Binnen ons zakelijk en particulier aanbod zijn er vaste formules, maar uiteindelijk is alles maatwerk," legt Gwendolyn uit. "Daardoor vragen dingen soms iets meer tijd, maar tegelijkertijd maakt dat het werk ook zo leuk: ik hou ervan om in gesprek te gaan, om te horen wat mensen inspireert, wat zij belangrijk vinden en hoe zij ons orkest graag steunen. Dankzij dat échte menselijke contact creëer je partnerships die duurzaam zijn."


In jouw rol kom je met heel veel mensen in contact. Welke ontmoetingen zullen je bijblijven?

"Ik heb in de ruim vijf jaar waarin ik nu bij Antwerp Symphony werk al zoveel fijne mensen ontmoet. Ons eigen team en het orkest natuurlijk, maar ook ondernemers, families, solisten …" zegt Gwendolyn met een glimlach.

Ze vervolgt: "Als ik spreek met de mensen die overwegen om ons te steunen, via bijvoorbeeld een jaarlijkse bijdrage, een donatie of door het orkest op te nemen in hun testament, dan raakt me dat, want het is een blijk van vertrouwen in ons orkest en onze werking."

Welk concert zal je nooit vergeten?

"Vorig jaar was ik in Heerlen met een klant uit de sector van private banking en hun gasten uit de regio rond Hasselt en Lanaken. Op het programma stond de Zevende symfonie van Sjostakovitsj (de Leningradsymfonie) onder leiding van Jaap van Zweden. Een symfonie die gespeeld wordt met veel musici. Het podium daar is volgens mij iets kleiner dan in de Koningin Elisabethzaal, en stond propvol. Ik had het stuk nog nooit eerder live gehoord, en het maakte diepe indruk."

Dit concert had voor Gwendolyn een bijzondere betekenis. "Misschien zelfs meer omdat we twee jaar eerder zelf met het orkest in Sint-Petersburg waren geweest en ik me daardoor nog beter kon inleven in de geschiedenis van die stad."

De zomer en het einde van dit seizoen staan voor de deur. Waar kijk jij volgend seizoen naar uit?

"Het wordt een enorm druk najaar, met veel concerten en events", begint Gwendolyn enthousiast. "We starten het seizoen met het Galaconcert, waarbij we veel bedrijven ontvangen bij het bedrijvendiner in de Marmeren Zaal. Dat is altijd een feestelijke manier om het seizoen samen met onze sponsoren, mecenassen en andere stakeholders te openen."

Maar daar blijft het niet bij. Dit najaar staat er ook een spannende tournee gepland naar onder andere Salzburg en München. Sponsoren, Mecenassen en Compagnons krijgen de kans om met het orkest mee te reizen. "Wij bieden een volledig verzorgd programma, met overnachtingen, culturele uitstappen, diners en als hoogtepunt natuurlijk onze concerten op locatie. Dat vergt veel voorbereiding, maar het is een unieke manier om elkaar beter te leren kennen en de binding met het orkest te versterken. Ik hoop ook dat de musici het waarderen om te zien dat hun ‘fans’ zelfs meereizen naar het buitenland!"

Gwendolyn Vincent vond haar grote passie bij het Antwerp Symphony Orchestra. Haar inzet en enthousiasme spelen een cruciale rol in het versterken van de band tussen het orkest en zijn vele supporters, zowel in Antwerpen als daarbuiten. 

Wil jij ook bijdragen aan het orkest door duurzame zakelijke relaties op te bouwen? Wij zoeken collega’s: bekijk hier vacature.

Antwerp Symphony & Jens Baert