Hanne Struyf

Hanne Struyf is actrice en theatermaakster die aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ in 2010 haar diploma behaalde. Ze werkte als actrice onder meer bij De Toneelmakerij (Amsterdam), Toneelgroep Oostpool (Arnhem), MAAS Theater/Dans (Rotterdam), Laika, Theater der Zinnen (Antwerpen), Tom Struyf, K&A (Zwitserland) en Via Berlin (Amsterdam).

In 2014 startte ze samen met Sofie Joan Wouters de artistiek-educatieve organisatie Hirngespinst, waarbij ze de wereld repareren met en door kinderen. In samenwerking met Jolan Moonen zijn ze bekend door hun theatrale installaties voor scholen, festivals en theaters.

Als theatermaakster werkte ze mee aan de voorstelling 'Nachthexen I; Jeanne bij Jens Van Daele/Burning Bridges' (Arnhem) en speelde en schreef ze 'La Despedida' (Arnhem); een succesvol dansconcert over afscheid. Hanne speelde ook mee in de muzikale voorstelling 'Zwanen van Bryggen', 'Bruges Strings' onder leiding van Jolente De Maeyer en maakt deel uit van het Nederlandstalige kleinkunstduo 'Laster&Eerroof – installateurs van centrale verwarring'.