Lezing: Eindeloos Bewustzijn door Pim van Lommel

wo 06.11.2024 – 20:00
Antwerp Symphony Orchestra
Muziekstudio
wo 06.11.24
20:00
Tickets

In de lezing “Eindeloos Bewustzijn” onthult cardioloog Pim van Lommel een vernieuwend concept over de continuïteit van ons bewustzijn. Gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek naar bijna-doodervaringen, biedt deze lezing een diepgaande verkenning van het mysterieuze terrein tussen leven en dood.

Van Lommel neemt ons mee door de eeuwenoude geschiedenis van buitengewone ervaringen na levensbedreigende crises. Met de verbeterde overlevingskansen dankzij geavanceerde reanimatietechnieken worden deze ervaringen steeds vaker gemeld en gedocumenteerd. Wat maakt deze ervaringen zo universeel, tijd en cultuur transcenderend?

De lezing werpt een uitdagende blik op de beperkingen van onze huidige medische inzichten met betrekking tot bewustzijn en herinneringen in relatie tot de hersenen. Van Lommel stelt de vraag: hoe is het mogelijk dat mensen helder bewustzijn ervaren, inclusief herinneringen, emoties en zelfidentiteit, op het moment dat de hersenen tijdelijk niet meer functioneren? Die vraag beantwoorden leent inzicht in een concept waarbij bewustzijn niet noodzakelijk samenvalt met het functioneren van de hersenen, maar ook los van het lichaam kan worden ervaren.

Pim van Lommel, geboren in 1943, is een gerenommeerde cardioloog en onderzoeker. Zijn jarenlange toewijding aan het bestuderen van bijna-doodervaringen heeft geleid tot talloze publicaties, internationale erkenning en prestigieuze awards. Zijn boek “Eindeloos Bewustzijn” is een bestseller en biedt een wetenschappelijke visie op deze intrigerende fenomenen.

Ontdek de diepten van het bewustzijn en de grenzen van ons begrip in deze boeiende lezing, gepresenteerd door een pionier op het gebied van bewustzijnsstudies.

Gratis, reserveren is verplicht.