Re-Mix XXL

Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van het Antwerp Symphony Orchestra waarbij verschillende groepen zonder en mét muzikale achtergrond onder leiding van Paul Griffiths klaargestoomd worden om het podium te delen in de Elisabethzaal.

Elke editie focust op een bepaalde muzikale stijl of thema. In het verleden werd er gewerkt rond Indische raga’s, tango en muziek uit het Midden-Oosten. Alle deelnemers ontwikkelen samen erg eenvoudig vocaal basismateriaal dat gebruikt wordt om bij alle organisaties en verenigingen mini-composities te maken en aan te leren. Op het concert komen alle groepen met hun eigen materiaal samen en bouwt Griffiths met deze inhoud een nieuwe compositie.

Re-Mix XXL creëert een ontmoetingsplaats voor professionele en amateur-musici, voor jongeren en volwassenen en voor mensen uit diverse culturen en met verschillende sociale achtergronden. Op die manier wordt meteen ook de elitaire connotatie van klassieke muziek neergehaald. Zo’n driehonderdvijftig cursisten Nederlands tweede taal, organisaties waar kansarmen het woord nemen, inburgeringsstudenten, koren, amateurverenigingen en muziekschoolstudenten doen elk jaar opnieuw mee. Dit jaar werken we samen met Stedelijk Lyceum Open Bareel, Stedelijke Basisschool De Kleine Wereld, Recht-Op, Academie Merksem, Encora, Ligo Antwerpen, PVT Antwerpen, KOCA Basisschool en Notches.

Concert
zo 07.05.2023 - 18:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
Meer info over het concert >>>

Meer info?
re-mix [at] antwerpso.be
+32 (0)3 213 54 08