Re-Mix XXL

Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van het Antwerp Symphony Orchestra waarbij verschillende groepen zonder en mét muzikale achtergrond onder leiding van Paul Griffiths klaargestoomd worden om het podium te delen in de Elisabethzaal.

Elke editie focust op een bepaalde muzikale stijl of thema. In het verleden werd er gewerkt rond Indische raga’s, tango en muziek uit het Midden-Oosten. Alle deelnemers ontwikkelen samen erg eenvoudig vocaal basismateriaal dat gebruikt wordt om bij alle organisaties en verenigingen mini-composities te maken en aan te leren. Op het concert komen alle groepen met hun eigen materiaal samen en bouwt Griffiths met deze inhoud een nieuwe compositie.

Re-Mix XXL creëert een ontmoetingsplaats voor professionele en amateur-musici, voor jongeren en volwassenen en voor mensen uit diverse culturen en met verschillende sociale achtergronden. Op die manier wordt meteen ook de elitaire connotatie van klassieke muziek neergehaald. Zo’n driehonderdvijftig cursisten Nederlands tweede taal, organisaties waar kansarmen het woord nemen, inburgeringsstudenten, koren, amateurverenigingen en muziekschoolstudenten doen elk jaar opnieuw mee. 

Voor de editie van 2023, Re-Mix XXL [2140x2060] verenigt Antwerp Symphony Orchestra divers talent uit de nabije omgeving van de Elisabethzaal: Borgerhout (2140) en Antwerpen-Noord (2060). We werken hiervoor samen met Stedelijk Lyceum Offerande (kunstkuur Academie Borgerhout), Stedelijke Basisschool De Esdoorn, Ligo Antwerpen, CVO Encora, SAAMO De Wijk, Harmonie Den Bart, WZC De Zavel (GZA Zorgen en Wonen), ZNA PVT Antwerpen, Beschut Wonen Antwerpen, Flamenco Antwerp, ArmenTeKort en Madam Fortuna

Concert
zo 07.05.2023 - 18:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
Meer info over het concert >>>

Meer info?
re-mix [at] antwerpso.be
+32 (0)3 213 54 08