Groupe de lecture: 'Het zingen van de Tijd', Richard Powers (en néerlandais)

mer. 7 févr. ’24 – 20:00
Antwerp Symphony Orchestra
Muziekstudio
mer. 7 févr.
20:00
Évenement passé

Conférence en néerlandais

In de leesgroepen duik je in groep en onder begeleiding van experts van De Groene Waterman in geselecteerde literair werken. De ideale manier om je leeservaringen te delen met andere boekenliefhebbers.

Het zingen van de tijd

Een witte natuurkundige trouwt met een zwarte zangeres in de jaren veertig. Hun muzikaal begaafde kinderen worden getekend door de rassenhaat in Amerika en de burgerrechtbeweging van de jaren zestig.

In ‘Het zingen van de tijd’ van Richard Powers ontmoet David Strom, een van oorsprong Duits-Joods natuurkundige, rond Pasen 1939 de jonge zwarte zangeres Delia Daley tijdens een concert in Washington, D.C. De liefde voor muziek brengt hen samen en ze trouwen. Ze willen hun kinderen in Amerika opvoeden zonder haat of vooroordelen, als het ware buiten de tijd om. Maar elke tijd heeft zijn eigen ellende, en hun drie kinderen zullen het moeilijk hebben in de roerige jaren zestig. De personages in deze magistrale, twee generaties omspannende roman worden met elkaar verbonden door een vitale stroom van muziek: de liederen, strijkkwartetten, gospel en soul zonder welke ze ten onder zouden gaan in de vloed van de tijd.


Gratis, reserveren is verplicht. Maximum 20 deelnemers. Als deelnemer verbind je je ertoe om het gekozen boek op voorhand te lezen, zodat een rijke uitwisseling met de ideeën van andere lezers kan plaatsvinden. Nog geen exemplaar van Het Zingen van de Tijd? Je vindt het bij De Groene Waterman.