Juan Ruiz Bandoux

Juan Ruiz Bandoux studeerde af aan het Simón Bolívar Conservatorium in Venezuela onder leiding van maestro Omar Ascanio. Hij volgde lessen bij gerenommeerde docenten als Klauss Thunemann, Sergio Azzolini, Mathias Racz, Stefano Canuti, Laurent Lefèvre, Henning Trog, Ole Kristian Dahl, Sophie Dartigalongue, Kristian Kunert en vele anderen.

Hij studeerde af met de vermelding "très bien á l'unanimité avec félicitation du jury" aan het "Conservatoire National de Musique et Danse de Lyon" in Frankrijk, in de klas van Carlo Colombo. 

Als negentienjarige vervoegde hij het Simón Bolívar Symfonieorkest als "assistant principal", waar hij zes jaar bleef en meewerkte aan verschillende opnames en albums met gevierde dirigenten zoals Gustavo Dudamel, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Daniel Barenboim, Krzysztof Penderecki en vele anderen.

In 2018 won hij de eerste plaats in de "AudiMozart" competitie in Roveretto, Italië. In 2021 behaalde hij de tweede plaats in de "Rossini International Music Competition", in Pesaro, Italië. In 2022 kreeg hij een speciale prijs op het "Prague Spring International Competition" in Praag, Tsjechië. 

Hij wordt regelmatig uitgenodigd als eerste fagot om te spelen met beroemde orkesten zoals de Opera National de Lyon, Orchestre National de Lyon, Orchestre National de Metz, Orchestre National d' Auvergne, Opera National de Bordeaux, Ensemble Contemporaine, Estonian National Orchestra, Iceland Symphony, Orchester National de Lille en anderen.

In 2022 vervoegde hij het Antwerp Symphony Orchestra als tweede fagot.