Freek De Craecker

Freek studeerde in 2019 af als acteur en theatermaker aan de School of Arts KASK Gent in de Master Drama. Hij is een fysieke speler die theater maakt vanuit een absurd en kinderlijk eerlijk perspectief. Aspecten in zijn onderzoek zijn opgroeien en een plek vinden in een wereld die je onder druk zet, zowel via sociale media, prestatiedrang en ecologische catastrofes, maar ook mannelijkheid en gendernormen. Deze ogenschijnlijk zware thema's zet hij om in een speelse en open vorm, gebruikmakend van de media die we ook in ons dagelijks leven gebruiken.

Momenteel toert Freek internationaal met de voorstelling After All Springville van Miet Warlop en daarnaast met Kladderadatsch, een voorstelling voor kinderen van 4Hoog. Voordien speelde hij er de voorstelling Stekeblind i.s.m. Frans Van der Aa en Raf Walschaerts. Nadien maakte en speelde hij samen met 4Hoog collega Femke Platteau een eigen familievoorstelling Bla Bla Blues.

Freek maakt ook deel uit van het jonge makers- en spelerscollectief Camping Sunset, waar hij te zien was in Happiness, Ten Oorlog II en Ten Oorlog III. In 2021 speelde hij in Ariadne auf Naxos, een concertopera van Opera Ballet Vlaanderen, Nachtzwemmen, een performance over het nachtleven van Lieselot Siddiki & Jarne Van Loon en Fun Loving Humans van Simon D’Huyvetter en Kopergieterij.

Andere voorstellingen waarin hij speelde waren Bosh Beach van Kris Verdonck/A Two Dogs Company, HALL05 van TAAT, The Common People van Jan Martens/Lukas Dhont, het Bij de Buren project voor kansarme kinderen bij De Vieze Gasten en hij speelde enkele rollen voor televisie waaronder in D5R. Als theatercoach en dramadocent werkte Freek voor Larf!, Kopergietery, ’t Scheldenoffensief, Wildtgroei en Academie De Poel Gent. Hij maakte de voorstelling We All Go Rhythm met de jongvolwassenen van Wildtgroei.

www.freekdecraecker.be