Elisabeth-week

Tijdens de Elisabeth-week verwelkomt het Antwerp Symphony Orchestra, residentieorkest van de Koningin Elisabethzaal, elk jaar een winnaar of laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd.

In de klassiekemuziekwereld in België zijn er drie belangrijke instellingen die gelinkt zijn door de naam van koningin Elisabeth. Als residentieorkest van de Koningin Elisabethzaal zijn we verheugd dat we samen met de Kapel de Elisabeth-week kunnen presenteren waarbij een winnaar van de Wedstrijd centraal staat.

Editie 2024: Bomsori Kim

Sinds de Zuid-Koreaanse Bomsori Kim in de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool in 2015 laureate werd, groeide haar internationale faam en werd ze een echte wereldster. Met regelmaat van de klok treedt ze op met orkesten van het wereldwijde hoogste niveau. Zo maakte ze haar debuut bij het New York Philharmonic Orchestra, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Royal Philharmonic Orchestra en het Deens Nationaal Orkest, en werkte ze samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Marin Alsop, Vasily Petrenko, Pablo Heras- Casado en Andrey Boreyko. Tijdens het Elisabeth-weekend schittert ze met het Vioolconcerto van Tsjajkovski, en brengt ze intieme kamermuziek in AMUZ en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Elisabeth-week 2024
Kyuitai Shim / DGG

Alle edities

  • Editie 4 (januari 2024) - Bomsori
  • Editie 3 (januari 2023) - Lukáš Vondráček
  • Editie 2 (januari 2022) - Anna Vinnitskaja
  • Editie 1 (april 2021) - Denis Kozhukhin