Steven Verhaert

Steven Verhaert (1969) begon zijn muzikale opleiding in de plaatselijke muziekacademie van Aartselaar en studeerde verder aan het conservatorium van Brussel waar hij eerste prijzen notenleer, trompet (Manu Mellaerts) en kamermuziek behaalde. Met het “Beaux-Arts Brass Quintet” behaalde hij ook het Hoger Diploma kamermuziek. Na zijn studies in Brussel vervolmaakte hij zich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe (D) in de klas van Prof. Reinhold Friedrich.

Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra (voorheen deFilharmonie) en hij is docent Trompet en Hafabra-directie aan de School of Arts Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en gastprofessor Kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt. Met het Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent is hij  zeer actief op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Verder werkte hij met dirigenten als Claudio Abbado, Michael Tilson-Thomas, Daniel Harding, H. Wolf, Pierre Boulez en Philippe Herreweghe. Hij wordt regelmatig gevraagd als dirigent bij het Antwerp Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het koperensemble van het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass), het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass en het Sinfonisches Blasorchester uit Mainz. In augustus 2014 maakte hij zijn dirigeerdebuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble in een programma met vrijwel uitsluitend eigen arrangementen.

Hij is artistiek leider van het Casino Brass Ensemble en Musical Director bij Festival Brass Band.

Als arrangeur doen vele ensembles en orkesten (World Brass, hr-brass, Antwerp Symphony Orchestra, Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra, Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble, Brass Ensemble of the Bayreuth Festspiele, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Harmonieorkest “Vooruit” Harelbeke) een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties. Het merendeel van zijn arrangementen is uitgeveven bij Hal Leonard, Sikorski en Golden River Music.