Je bezoek

Welkom bij het Antwerp Symphony Orchestra, het residentieorkest van de Koningin Elisabethzaal.

Een concert bij het Antwerp Symphony Orchestra moet een feest zijn vanaf het moment dat je een ticket koopt, tot lang nadat je de concertzaal verlaten hebt. Elk concert verrast je opnieuw met de mooiste klassieke muziek op het podium, en ook in de omkadering streven we naar perfectie.

Vlot naar de Koningin Elisabethzaal met trein, tram en bus

Station Antwerpen-Centraal ligt naast de Koningin Elisabethzaal. Vanuit steden als Brussel, Mechelen, Gent, Sint-Niklaas en Lier sta je in een mum van tijd in de concertzaal. Ook met tram en bus is de Koningin Elisabethzaal vlot te bereiken: tal van bus- en tramlijnen passeren aan het Astridplein en de nabijgelegen Rooseveltplaats en de metrostations Diamant en Astrid liggen bij wijze van spreken bijna onder de zaal. Bovendien reis je in de provincie Antwerpen op de dag van het concert gratis met tram of bus naar de concertzaal en terug naar huis.

Meer over bereikbaarheid

Lunch en diner

Overnachten

Wens je aansluitend aan een concert van het Antwerp Symphony Orchestra te overnachten in Antwerpen? Dan kan je terecht bij onze hotelpartner: Radisson Blu Astrid Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Antwerpen, op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal. Zo maak je er een heerlijk weekendje weg van!

Toegankelijkheid

De Koningin Elisabethzaal is een volledig rolstoelvriendelijk gebouw. Liften en schuine hellingen zorgen ervoor dat iedereen de concertzaal vlot kan bereiken. We streven bovendien bij onze concerten steeds naar een optimale assistentie voor personen met een beperking. 

Verplaats je je in een rolstoel?

Tijdens elk concert zijn een aantal rolstoelzitplaatsen beschikbaar. Wil je zo'n plaats reserveren? Dat kan tot uiterlijk 1 week voor ieder concert, telefonisch of aan de ticketbalie van het Antwerp Symphony Orchestra. Reserveren is verplicht voor deze plaatsen. Hoewel we ons best doen om iedereen een plaats te geven, is het aantal plaatsen beperkt.

Verplaats je je in een rolstoel, maar wens je tijdens het concert wel op een vaste stoel te zitten? Dan hoef je geen rolstoelplaats te reserveren. Je kan (samen met je begeleider) met je rolstoel tot aan je zitplaats (of rij) rijden en overstappen naar je stoel. De rolstoel zelf moet tijdens het concert buiten bij de toegangsdeur van de concertzaal worden opgesteld, en wordt na afloop teruggehaald door je begeleider. Geef onze zaalhosts een seintje bij aankomst als je hier assistentie bij wenst. 

Antwerp Symphony & Jesse Willems

Andere veelgestelde vragen