Muzikale bootcamps

Re-Mix Orchestra

Het Re-Mix Orchestra is het jongerenorkest van het Antwerp Symphony Orchestra, dat tweemaal per jaar samenkomt om te werken aan een playlist van geïmproviseerde creaties over alle genres heen.

SoundMine

SoundMine is een internationale compositiestage van Musica, het impulscentrum voor muziek, met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding en werken toe naar een symfonisch toonmoment.

Antwerps Jeugdorkest

Het Antwerp Symphony Orchestra richtte eind 2018 - in samenwerking met Amaj en UAntwerpen - het Antwerps Jeugdorkest (AJO) op. Dit symfonisch jeugdorkest, gecoacht door muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra, richt zich op jongeren tot 26 jaar en biedt hen de kans om orkestervaring op te doen binnen een professioneel kader.

Antwerp Symphony Orchestra Academy

Met de Antwerp Symphony Orchestra Academy bieden we conservatoriumstudenten en net afgestudeerde musici gedurende één seizoen een intensieve orkestopleiding binnen het orkest aan. Ze spelen mee in minimaal 10 orkestproducties en worden begeleid door de orkestleden. Daarnaast krijgen de academisten individuele lessen, workshops en auditietraining.