Muzikale bootcamps

Kortjakje

Ontdek samen met je baby op een ongedwongen manier de wereld van de klassieke muziek. Zes muzikanten laten horen hoe heerlijk rustgevend of net stimulerend klassiek kan zijn. Kom samen luisteren, voelen en beleven. Met Kortjakje organiseert het Antwerp Symphony Orchestra een kennismaking met klassieke muziek voor de allerkleinsten.

Pinnemuts

Op de tonen van het kleurrijke Sheherazade van Rimski-Korsakov maken peuters in alle vrijheid kennis met de wereld van de klassieke muziek. In een speciaal ontworpen belevingsruimte volgen de orkestmuzikanten het speelse ritme van de jonge kinderen. Met Pinnemuts organiseert het Antwerp Symphony Orchestra een kennismaking met klassieke muziek voor peuters.

opMaatorkest

opMaatorkest geeft kinderen uit Antwerpse lagere scholen, die zich hoofdzakelijk in sociaal achtergestelde en multiculturele buurten bevinden, de kans om kennis te maken met klassieke muziek, in groep een instrument te leren bespelen en hun talenten te ontwikkelen. Twee jaar vormt opMaatorkest een uur per week een onderdeel van het vaste lessenpakket op school.

Re-Mix Orchestra

Het recept van het Re-Mix Orchestra is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten zet je in no time een gewaagde improvisatie op poten. Zomaar, uit het niets. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

SoundMine

SoundMine is een internationale compositiestage van Musica, het impulscentrum voor muziek, met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding en werken toe naar een symfonisch toonmoment.

Antwerps Jeugdorkest

Het Antwerp Symphony Orchestra richtte eind 2018 - in samenwerking met Amaj en UAntwerpen - het Antwerps Jeugdorkest (AJO) op. Dit symfonisch jeugdorkest, gecoacht door muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra, richt zich op jongeren tot 26 jaar en biedt hen de kans om orkestervaring op te doen binnen een professioneel kader.

Antwerp Symphony Orchestra Academy

Met de Antwerp Symphony Orchestra Academy bieden we conservatoriumstudenten en net afgestudeerde musici gedurende één seizoen een intensieve orkestopleiding binnen het orkest aan. Ze spelen mee in minimaal 10 orkestproducties en worden begeleid door de orkestleden. Daarnaast krijgen de academisten individuele lessen, workshops en auditietraining.