SoundMine

SoundMine is een internationale compositiestage van Musica, Impulscentrum voor Muziek, met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding en werken toe naar een symfonisch toonmoment. 

Tweejaarlijks wordt er in samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra componeren voor orkest aangeboden. Vlaams componist Wim Henderickx begeleidt een aantal componisten in hun compositieproces. De jonge componisten krijgen ter afsluiting de kans om eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden dit jaar de deze negentiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek. Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgt een aantal jonge componisten na SoundMine de kans om hun eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren.

>>> Info & tickets voor SoundMine 2023, op 03.06.2023 in de Koningin Elisabethzaal