SoundMine

SoundMine is een internationale compositiestage van Musica, Impulscentrum voor Muziek, met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding en werken toe naar een symfonisch toonmoment. 

Tweejaarlijks wordt er in samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra componeren voor orkest aangeboden. Vlaams componist Wim Henderickx begeleidt een aantal componisten in hun compositieproces. De jonge componisten krijgen ter afsluiting de kans om eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden dit jaar de deze negentiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek. Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgt een aantal jonge componisten na SoundMine de kans om hun eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren.

Coproductie met deSingel

---

CONCERT - Geannuleerd

Do 04.02.2021 - 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Antwerp Symphony Orchestra
Wim Henderickx dirigent

---

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die tot 1 maart werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Dit concert wordt opgenomen en wordt op 16 april uitgezonden op Podium 19