Dino Dragovic

Dino Dragovic werd geboren te Belgrado en ontving zijn eerste lessen viool op de leeftijd van acht jaar. Op 13-jarige leeftijd raakte hij gefascineerd door de donkere klank van de altviool en besliste naar dit instrument over te schakelen. Hij nam in zijn land deel aan verschillende nationale wedstrijden en was drie opeenvolgende keren Laureaat in de Wedstrijd van de Servische Staat. Door deze wedstrijden werd hij in zijn generatie aanzien als een van de vooraanstaande altviolisten van zijn land.

Hij studeerde onder Prof. Thomas Riebl aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst "Mozarteum" in Salzburg. Daarnaast kreeg hij ook les van Ulrich Knoerzer (Berliner Philharmoniker) en Milan Radic (Mozarteum Orchester Salzburg). Hij vervolmaakte zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerp onder Pro. Leo De Neve, waar hij in 2018 met onderscheiding afstudeerde.

Reeds gedurende zijn studies in Salzburg toonde hij grote belangstelling voor de kamermuziek. Hij speelde kamermuziekconcerten met verschillende ensembles in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Slovenië, Zwitserland, Frankrijk, China en Taiwan. De grootste invloed op zijn kamermuziek hadden leraars als Rainer Schmidt van het Hagen Kwartet, Reinhard Goebel en Wolfgang Redick van het Mozarteum, Bujor Prelipcean van het Voces Strijkkwartet en Stefan Schilli van de Bayerischer Rundfunk.

Als belangrijkste doel van zijn carrière vervolmaakte Dino zich als orkestmuzikant. Hij speelde van 2011 tot 2014 in het orkest van het Tirolerfestspiele, waar hij onder leiding van maestro Gustav Kuhn alle Wagneropera's speelde. In 2015 won hij de auditie voor tutti altviool bij Symfonieorkest Vlaanderen. In 2017 werd hij tutti altviolist bij Antwerp Symphony, waar hij sinds januari 2018 voltijds in dienst is.

De voorbije jaren focust Dino op het lesgeven, waar hij inzet op de natuurlijke speelhouding, frasering, en op het voorbereiden van studenten op orkestaudtities.

Dino Dragovic bespeelt een mooie altviool "Sommer", uit 2011 vervaardigd door de vioolbouwer Robert Blaszauer.