Reading group: "Sloop", Anna Enquist

De Groene Waterman
Wed 13.12.2023 – 20:00
Antwerp Symphony Orchestra
Muziekstudio
Wed 13.12.23
20:00
Past event

Reading group held in Dutch

In de leesgroepen duik je in groep en onder begeleiding van experts van De Groene Waterman in geselecteerde literair werken. De ideale manier om je leeservaringen te delen met andere boekenliefhebbers.

Sloop

Componiste Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, heeft van het Koninklijk Symfonie Orkest de opdracht gekregen tot het vervaardigen van een stuk voor groot orkest ter gelegenheid van het aanstaande jubileum. Ze verkeert op het toppunt van haar kunnen en haar artistieke ambities drijven haar tot misschien wel een magnum opus. Ze wordt beschouwd als een belangrijk componist, maar vrijwel niemand weet dat ze onder pseudoniem haar geld verdient met het schrijven van platvloerse reclamedeuntjes. Wat ook niet helpt: het meezeulen van een moeilijke jeugd en een woelig liefdesverleden. En ondertussen tikt en dwingt de tijd. Alice Augustus is bijna veertig en heeft een knellende kinderwens.

Sloop is een roman over kunst en liefde, scheppen en baren – en een mensenleven in al zijn aangrijpende kwetsbaarheid.

Gratis, reserveren is verplicht. Maximum 20 deelnemers. Als deelnemer verbind je je ertoe om het gekozen boek op voorhand te lezen, zodat een rijke uitwisseling met de ideeën van andere lezers kan plaatsvinden. Heb je nog geen exemplaar van Sloop? Je vindt het bij De Groene Waterman.