We have a dream

"We Have A Dream" is een verzameling protestsongs uit de pop, rock, soul en jazz,
hernomen door het Brussels Jazz Orchestra en Tutu Puoane in samenwerking met Antwerp Symphony Orchestra, 50 jaar na de moord op Martin Luther King.

De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane roept Martin Luther King en "We Have a Dream" in herinnering, een creatie die centraal staat tijdens het concert van het ASO op 4 mei 2024. Voor deze gelegenheid werkt het Antwerp Symphony Orchestra samen met het Brussels Jazz Orchestra.

Van Bob Dylan tot Sting, via Marvin Gaye, Nina Simone, Stevie Wonder, Rod Stewart en Donny Hathaway, zangeres Tutu Puoane en Frank Vaganée, artistiek directeur van BJO, kozen de favoriete nummers uit hun platencollectie.

En zo werd de eerste fase van "We Have A Dream" geboren: arrangementen voor een groot jazzensemble (BJO), in februari 2018 uitgebracht als album (door SoulFactory).

Het is een project met universele aantrekkingskracht, actueler dan ooit.

Als muzikant/artiest wens je soms dat je dat ene nummer zou kunnen zingen of schrijven
dat racisme, armoede, oorlog en al het onrecht ter wereld zal uitvegen. Helaas kunnen
songs enkel een licht werpen op deze zaken, maar veranderen ze niet noodzakelijk iets.
Wij, muzikanten/artiesten, blijven hoe dan ook proberen!

- Tutu Puoane

Sociaal engagement en maatschappelijke thema's zijn belangrijk voor BJO. Muziek is een krachtig medium en daarom het perfecte vehikel om een boodschap met betekenis de wereld in te sturen. Met 'We Have a Dream' brengen we samen met Tutu Puoane - één van de topvocalisten die ons land rijk is - songs uit pop, rock, soul en jazz. Dit project staat centraal tijdens het concert met Antwerp Symphony Orchestra, maar we openen de avond met 'Dangerous Liaison', het eerste werk van de hand van jazztrompettist Bert Joris voor symfonieorkest en bigband.

- Frank Vaganée, Artistiek Directeur BJO