De grote ontmoeting (LO)

Workshop muziek en beweging en repetitiebezoek - Co-productie met De Veerman

Voor dit tweedaagse project slaan het Antwerp Symphony Orchestra en de docenten van de kunsteducatieve organisatie De Veerman de handen in elkaar om kinderen op een interactieve en creatieve manier met de muziek van een bekende componist te laten kennismaken. Tijdens een workshop op school treden ze in diens voetsporen en toveren ze al musicerend en bewegend een van zijn composities om tot hun eigen meesterwerk. 

Het eigenlijke werk horen ze tijdens een repetitie van het Antwerp Symphony Orchestra. Na afloop hebben de leerlingen in kleine groepjes in de wandelgangen van de concertzaal een speeddate met een paar orkestleden. De leerkrachten ontvangen een box met creatieve opdrachten om nadien te reflecteren over hun muzikale indrukken.

---

MENDELSSOHN - voor 3e en 4e leerjaar // VOLZET

Ontmoet... een muzikale toerist!
Papa was een rijke bankier, mama een begaafde artieste met een flinke talenknobbel en zus Fanny was zijn beste vriendin. Kortom, Felix - ‘geluk’ in het Latijn - Mendelssohn had het heel wat beter dan beroemde collega’s als Mozart, Beethoven of Schubert. Hij kon dan ook veel tijd doorbrengen als toerist in allerlei landen, maar zijn favoriete bestemming was Italië. Hij schreef er zijn Italiaanse symfonie, een heerlijk muziekstuk dat schittert als de Zuiderse zon, flaneert als een zorgeloze Italiaan en danst als een Romeins volksfeest!  

 • Datum Workshopdag op school
  ma 19.10.2020, di 20.10.2020, do 22.10.2020 of vr 23.10.2020 (vast te leggen bij reservatie)
 • Bezoek generale repetitie
  di 27.10.2020 van 14:00 tot 16:00 

---

STRAUSS - voor 5e en 6e leerjaar // GEANNULEERD

Ontmoet… een geweldige verhalenverteller!
Denk je bij de naam Strauss meteen aan nieuwjaar, walsjes en polka’s? Begrijpelijk, maar hier gaat het over Richard Strauss, de grootste muzikale verhalenverteller ooit. Beroemde boeken werden door hem in muzieknoten gegoten, als een soort filmmuziek zonder film. Of het nu over de onverbeterlijke rokkenjager Don Juan of de opperschelm Tijl Uilenspiegel gaat: Strauss weet telkens de perfecte melodie te vinden voor zijn personages en laat hen van de eerste tot de laatste noot allerlei avonturen beleven. Koud kunstje voor iemand die zou beweerd hebben dat hij ‘een glas bier in muziek kan omzetten’.

 • Datum Workshopdag op school
  ma 15.03.2021, di 16.03.2021, do 18.03.2021 of vr 19.03.2021 (vast te leggen bij reservatie) 
 • Bezoek generale repetitie
  di 23.03.2021 van 14:00 tot 16:00

---

Gerust en veilig samen met je leerlingen naar onze educatieve activiteiten in deze speciale tijden

We treffen alle voorbereidingen om ervoor te zorgen dat je na de zomer gerust en veilig samen met je leerlingen van onze educatieve activiteiten kan blijven genieten. Het onthaal zal anders verlopen, je zal verspreid over de zaal zitten en ook het orkest zal anders opgesteld staan op het podium.

Als we - omwille van het Coronavirus - in de toekomst concerten en activiteiten moeten aanpassen of annuleren, dan brengen wij je hiervan als eerste op de hoogte. In geen geval ben je je geld kwijt, we bieden je uiteraard altijd een gepaste compensatie of oplossing.