Orkest

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen en België, met de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan, eredirigent Philippe Herreweghe en dirigent emeritus Jaap van Zweden wil het orkest een zo groot mogelijk publiek ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau.

Dankzij eigen concertreeksen in Concertgebouw (Brugge), Muziekcentrum De Bijloke (Gent), Bozar (Brussel) en CCHA (Hasselt) bekleedt het orkest een unieke positie in Vlaanderen. In het buitenland wordt het Antwerp Symphony Orchestra uitgenodigd door de belangrijkste huizen en internationale concertreizen door Europa en Azië vormen een constante in de kalender.

Naast zijn reguliere concerten creëerde het Antwerp Symphony Orchestra een uitgebreid aanbod aan educatieve en sociale projecten, waarmee het orkest kinderen, jongeren en mensen met verschillende achtergronden doorheen de symfonische klankenwereld gidst.

Het Antwerp Symphony Orchestra maakt opnames voor gerenommeerde klassieke labels en richtte ook een eigen label op, waarin het focust op het grote orkestrepertoire, Belgische muziek en hedendaags klassiek.

#thesoundofantwerp

Concertmeester

Eerste viool

Tweede viool

Altviool

Cello

Contrabas

Fluit

Hobo

Klarinet

Fagot

Hoorn

Trompet

Trombone

  • Daniel Quiles Cascant
  • Adrián Castro Capuz
  • Roel Avonds bastrombone

Tuba

Pauken

Slagwerk

  • Cristiano Menegazzo
  • Dámaso Escauriaza