Luc Van Gorp

Luc Van Gorp begon zijn muzikale loopbaan op achtjarige leeftijd aan de muziekacademie van Herentals. Al snel werd duidelijk dat trompetspelen zijn passie was. Hij vervolgde zijn opleiding aan de kunsthumaniora van het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van onder anderen wijlen Theo Mertens. Hier behaalde hij diverse diploma's, waaronder eerste prijzen voor notenleer, kamermuziek en transpositie, het diploma eerste cyclus (hobu korte type) en een diploma voor trompet.

Tijdens zijn studie speelde hij als freelance trompettist bij verschillende grote Belgische symfonieorkesten, zoals het Nationaal Orkest van België, de Vlaamse Opera, De Munt, Collegium Brugense, I Fiamminghi, en De Beethovenacademie. Daarnaast werd hij leraar aan de muziekacademies van Tessenderlo en Brasschaat. Van Gorp concerteerde vele malen in diverse gelegenheden, zowel in het klassieke als het hedendaagse genre, en werkte mee aan talrijke cd-, radio- en tv-opnames.

Begin jaren negentig voltooide hij zijn studies aan het Brusselse muziekconservatorium bij Guido Segers en behaalde daar ook het pedagogische diploma optie kamermuziek. Van 1990 tot 1993 was hij lid van het Gabrieli koperensemble. Sinds 2000 is hij dirigent en muziekdirecteur bij de concertband De Broedermin in Grobbendonk. Sinds 2010 is Van Gorp opnieuw leraar en dirigent aan de muziekscholen van Deurne en Wilrijk. Hij is betrokken bij het opMaatorkest van het Antwerp Symphony Orchestra en het Re-Mix Orchestra. In 1993 werd hij aangesteld als tweede trompettist bij het Antwerp Symphony Orchestra. Tevens speelt hij bij het Casino Brass Ensemble en andere orkesten en ensembles.