Luc Van Gorp

Luc Van Gorp startte zijn loopbaan op achtjarige leeftijd in de muziekacademie van Herentals. Al vlug werd duidelijk dat trompetspelen zijn passie was en vervolgde hij zijn opleiding via de kunsthumaniora in het conservatorium van Antwerpen. Daar nam hij ondermeer les bij wijlen Theo Mertens en behaalde er volgende diploma's : eerste prijzen van notenleer, kamermuziek en transpositie, diploma eerste cyclus (hobu korte type) en diploma voor trompet.

Tijdens deze studies speelde hij ook bij alle grote Belgische symfonieorkesten als freelance trompettist. Denken we maar aan het Nationaal Orkest van België, de Vlaamse Opera, De Munt, Collegium Brugense, het Koninklijk Orkest van Vlaanderen, I Fiammingi, De Beethovenacademie …. Luc werd ook leraar in de muziekacademies van Tessenderlo en Brasschaat.

Hij concerteerde vele malen in uiteenlopende gelegenheden zowel in het klassieke als in het hedendaagse genre. Ook werkte hij mee aan tal van cd-, radio- en tv-opnames en was hij ook lesgever en organisator van diverse muziekkampen waaronder de vzw. "Muziekkamp".

Begin de jaren negentig vervolmaakte hij zijn studies aan het Brusselse muziekconservatorium bij Guido Segers. Ook behaalde hij er het pedagogische diploma optie kamermuziek. Van het Gabrieli koperensemble maakt hij deel uit van 1990 tot 1993. In 1993 werd hij tweede trompettist bij het Antwerp Symphony Orchestra.