Focus op diversiteit

opMaatorkest

opMaatorkest geeft kinderen uit Antwerpse lagere scholen, die zich hoofdzakelijk in sociaal achtergestelde en multiculturele buurten bevinden, de kans om kennis te maken met klassieke muziek, in groep een instrument te leren bespelen en hun talenten te ontwikkelen. Twee jaar vormt opMaatorkest een uur per week een onderdeel van het vaste lessenpakket op school.

Antwerp Symphony Orchestra Mobiel

Met Antwerp Symphony Orchestra Mobiel wil het orkest een heel specifieke groep van de samenleving bereiken, namelijk diegenen die letterlijk belemmerd zijn een concert bij te wonen. Omdat deze groep om uiteenlopende redenen niet naar de concertzaal kan komen, reist het orkest naar zijn publiek.

Re-Mix XXL

Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van het Antwerp Symphony Orchestra waarbij verschillende groepen zonder en mét muzikale achtergrond onder leiding van Paul Griffiths klaargestoomd worden om het podium te delen in de Elisabethzaal.

€4-tickets

Via het socio-culturele netwerk van het orkest kunnen €4-tickets aangevraagd worden die toegang verschaffen tot concerten van het Antwerp Symphony Orchestra. Deze formule, waarbij de nadruk gelegd wordt op een regelmatig terugkerend contact en waarbij de bezoeker zelf een keuze kan maken, is uniek in de Vlaamse culturele sector.