Kathedraalconcert

Dag
Donderdag 20.06.2024 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
On a landscape by Turner
Romanza
Botticelli-triptiek, P.151
Four Sea Interludes en Passacaglia (uit: Peter Grimes)
Price range
Standaardprijs: €39 / -30 jaar: €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het prachtige decor van de Antwerpse Onze-Lieve- Vrouwekathedraal speelt het Antwerp Symphony Orchestra een programma dat die uitmuntende akoestiek alle eer aandoet. In het gezelschap van de grandioze Rubens-schilderijen geniet je van muziek geïnspireerd op de werken van andere grootmeesters: On a landscape by Turner van de Belgische componiste Jacqueline Fontyn en de Botticelli-triptiek van Ottorino Respighi. Tussen beide werken vullen de majestueuze gewelven van de kathedraal zich met de Romanza van Antwerpenaar Flor Alpaerts. Tot slot schetst het orkest een prachtig zeelandschap in Brittens Four Sea Interludes en Passacaglia. Een sfeervolle ontmoeting tussen creatieve grootmeesters in een uniek kader!

Bio's

Martijn Dendievel

Functie
Gastdirigent

Martijn Dendievel is Associate Conductor bij Symfonieorkest Vlaanderen en winnaar van de Deutsche Dirigentenpreis 2021. In hetzelfde jaar won hij ook de eerste Conductors’ Academy van het Tonhalle-Orchester Zürich en was hij finalist in de Donatella Flick-wedstrijd, georganiseerd door het London Symphony Orchestra.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder