Mahler & Korngold met Elim Chan

Dag
Vrijdag 22.03.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
All These Lighted Things (Drie kleine dansen voor orkest)
Einfache Lieder, opus 9 (nrs. 1, 3, 4 en 6)
Symfonie nr. 4
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In haar reeks van Mahlersymfonieën presenteert chef-dirigent Elim Chan dit seizoen zijn betoverend mooie Vierde. In deze geliefde symfonie combineert hij intieme melodieën met een verbluffende orkestratie. Net als Mahler stond Erich Wolfgang Korngold op de rand tussen laatromantiek en modernisme. Hij was een wonderkind dat later tot de invloedrijkste componisten van Hollywood werd gerekend. Zijn Einfache Lieder zijn een bewijs van zijn meesterlijke lyriek en originaliteit. In dit programma is een bijzondere rol weggelegd voor de hemelse stem van sopraan Christiane Karg, die wereldwijd geprezen wordt voor haar Mahler-vertolkingen. Laat je overweldigen door deze avond vol symfonisch en vocaal goud!

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Christiane Karg

Instrument
sopraan

Christiane Karg, geboren in Beieren, studeerde bij Heiner Hopfner en Wolfgang Holzmair aan de Universität Mozart­eum Salzburg en nam deel aan de Internationale Opernstudio van de Staatsoper Hamburg.

Lees verder