Kathedraalconcert

Dag
Vrijdag 23.06.2023 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Nocturne voor orkest
Fantasia on a Theme by Thomas Tallis
Symphonie Concertante voor orgel en orkest, opus 81
Price range
Standaardprijs: € 37 / -30 jaar: €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Naar jaarlijkse gewoonte wijkt het Antwerp Symphony Orchestra graag een keertje uit naar de Antwerpse Kathedraal, voor een programma dat floreert in haar uitmuntende akoestiek en onder leiding van onze oud-dirigent Edo de Waart. Geen betere plek immers voor de wonderlijk mooie Symphonie Concertante van onze landgenoot Joseph Jongen. Zijn magnum opus is niet zomaar een orgelconcerto: omdat de componist alle kneepjes van het orgelvak onder de knie had, heeft dit buitengewone werk meer weg van een symfonie voor twee orkesten. Ook het adembenemende stemmenweefsel van Vaughan Williams’ Fantasia on a Theme by Thomas Tallis komt nergens beter tot zijn recht dan onder de majestueuze gewelven van een kathedraal. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder
Peter van de Velde

Peter Van de Velde

Instrument
orgel

Peter Van de Velde begon op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en was al op zijn twaalfde actief als organist in de plaatselijke kerk. Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker werd Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk. Van de Velde geniet een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en is een veelgevraagd concertorganist.

Lees verder