Kerst met het Gewandhausorchester

Dag
Zondag 10.12.2023 - 19:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Weihnachtsoratorium, BWV 248 (I, II en III)
Cantate ‘Sie werden aus Saba alle kommen’, BWV 65
Cantate ‘Christen, ätzet diesen Tag’, BWV 63
Price range
Vanaf €30

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Gewandhausorchester Leipzig behoort al bijna 250 jaar tot de beste orkesten ter wereld en stond onder leiding van legendarische dirigenten als Felix Mendelssohn en Wilhelm Furtwängler. Het eeuwenoude toporkest is onlosmakelijk verbonden met J.S. Bach. Het wereldberoemde Thomanerchor werd nog gedirigeerd door de componist zelf: er bestaan geen betere uitvoerders voor het Weihnachtsoratorium. Weinig werken maakten zo’n verpletterende indruk als dit feestelijke oratorium, dat devotie koppelt aan muzikale perfectie. In de verfijnde akoestiek van de Elisabethzaal schitteren de warme aria’s en koralen als nooit eerder, met het beroemde ‘Jauchzet, frohlocket’ als opener en eerste hoogtepunt. Op het programma staan de eerste drie delen van het oratorium. Tot slot klinken nogmaals de gouden stemmen van het Thomanerchor in twee kerstcantates. Maak je klaar voor een nu al iconisch kerstconcert!

Update
Wegens productionele redenen wordt het aanvangsuur van het Kerstconcert met het Gewandhausorchester van zondag 10 december verplaatst naar 19u00.

Bio's

Andreas Reize

Functie
Gastdirigent

Andreas Reize is een Zwitserse dirigent.

Lees verder

Thomanerchor Leipzig

Instrument
koor

Het Thomanerchor kijkt trots terug op bijna 800 jaar traditie.

Lees verder

Joanne Lunn

Instrument
sopraan

​​Joanne Lunn is een van de meest gevraagde baroksopranen van Groot-Brittannië in heel Europa en over de hele wereld, en speelt als soliste op veel opnames.

Lees verder

Silke Gäng

Instrument
alt

Silke Gäng is opgegroeid in Freiburg (Duitsland) en studeerde zang aan de Hochschule für Musik in Basel (Zwitserland). Ze won diverse internationale prijzen, onder meer op het vijfde International Ernst Haefliger Concours 2014.

Lees verder

Mauro Peter

Instrument
tenor

Mauro Peter, geboren in Luzern, studeerde aan de Universiteit voor Muziek en Theater in München en de August Everding Theateracademie.

Lees verder

Lisandro Abadie

Instrument
basbariton

Lisandro Abadie werd geboren in Buenos Aires, Argentinië, waar hij zijn muzikale studies begon. Hij studeerde af aan de Schola Cantorum Basiliensis en de Musikhochschule Luzern. In 2006 ontving hij de Edwin Fischer Gedenkpreis.

Lees verder