Martin Fröst & Tsjajkovski

Dag
Zaterdag 16.12.2023 - 20:00

Paleis voor Schone Kunsten

Straat
Baron Hortastraat 11
Postcode
1000
Woonplaats
Brussel
The chairman dances
Weathered (Belgische première)
Symfonie nr. 4 in f, opus 36
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Anna Clyne is wereldwijd een van de meest gevraagde hedendaagse componisten. Op haar palmares staan samenwerkingen met de wereldwijde top van orkesten, solisten en choreografen. In opdracht van het Antwerp Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest schreef de Amerikaanse een wervelend klarinetconcerto, voor niemand minder dan wereldster Martin Fröst. De weergaloze Vierde symfonie van Tsjajkovski staat bekend als zijn meest autobiografische werk: hij schreef het op een persoonlijk dieptepunt (na een stukgelopen verstandshuwelijk) en verwerkte die pijn tot een symfonie met ongeziene emotionele diepgang. Samen met chef-dirigent Elim Chan zorgen de musici van Antwerp Symphony voor symfonisch vuurwerk.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Martin Fröst

Instrument
klarinet

Martin Fröst is klarinettist, dirigent en Sony Classical recording artist. Hij staat bekend voor het verleggen van zijn muzikale grenzen en zijn artistieke samenwerkingen wereldwijd. Fröst speelde al samen met orkesten als het Royal Concertgebouw Orchestra, de Philharmonie van New York en het Philharmonia Orchestra. Daarnaast werkt Fröst mee aan het meerjaren project ‘Genesis’ waarvan hij dit seizoen het stuk ‘Exodus’ speelt samen met The Saint Paul Chamber Orchestra en het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. In mei 2014 kreeg Fröst als eerste klarinettist de Léonie Sonning Music Prize, één van ‘s werelds grootste eretekens.

Lees verder