Elisabethweek

Tijdens de Elisabethweek verwelkomt het Antwerp Symphony Orchestra, residentieorkest van de Koningin Elisabethzaal, elk jaar een winnaar of laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd.

In de klassiekemuziekwereld in België zijn er drie belangrijke instellingen die gelinkt zijn door de naam van koningin Elisabeth. Als residentieorkest van de Koningin Elisabethzaal zijn we verheugd dat we samen met de Kapel de Elisabethweek kunnen presenteren waarbij een winnaar van de Wedstrijd centraal staat.

Editie 2025: Hayoung Choi

In 2025 is de uitzonderlijke celliste Hayoung Choi te gast bij ons orkest. Geboren in Bielefeld, Duitsland, heeft zij haar muzikale opleiding genoten aan de Koreaanse Nationale Universiteit voor Kunsten met Myung-Wha Chung en Hyongwon Chang, de Purcell School for Young Musicians met Alexander Boyarsky, en bij Frans Helmerson en Wolfgang Emanuel Schmidt aan de Kronberg Academy. Ze won de Eerste Prijs in verschillende internationale muziekwedstrijden, waaronder de Krzysztof Penderecki Cello Competition, de Brahmswedstrijd in Oostenrijk, het Antonio Janigro celloconcours en de Justus Dotzauer- wedstrijd voor jonge cellisten. Als soliste trad ze op met gerenommeerde ensembles zoals de Kremerata Baltica, de Camerata Salzburg, het Opern- und Museumsorchester Frankfurt, het Kraków Philharmonic Orchestra, het Olsztyn Philharmonic Orchestra en het Suwon Philharmonic Orchestra. In 2022 behaalde Hayoung Choi de Eerste Prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd voor Cello. Later datzelfde jaar kon ze al eens schitteren op het podium van de Koningin Elisabethzaal tijdens een indrukwekkend recital.

Elisabethweek 2025
  • do 16.01.25
   20:15
   Muziekkapel Koningin Elisabeth
  • zo 19.01.25
   15:00
   AMUZ, Antwerpen
 • Elisabethweek: Hayoung Choi speelt Lutosławski

  Tomáš Netopil, Hayoung Choi
  Antwerp Symphony Orchestra
  za 18.01.2025 – 15:00
  Eén concert, twee winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd.
  Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  za 18.01.25
  15:00
  Tickets

Alle edities

 • Editie 5 (januari 2025) - Hayoung Choi
 • Editie 4 (januari 2024) - Bomsori
 • Editie 3 (januari 2023) - Lukáš Vondráček
 • Editie 2 (januari 2022) - Anna Vinnitskaja
 • Editie 1 (april 2021) - Denis Kozhukhin