Clubconcert

Dag
donderdag 21.11.2019 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-30 jaar €12, +30 jaar €19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Tijdens de Clubconcerten verloopt de concertavond net iets anders: er is geen dresscode en het concert duurt slechts 75 minuten. Het orkest speelt korte fragmenten uit Dvořák’s Achtste symfonie, Marc-André Hamelin demonstreert hoe virtuoos je een piano kan bespelen in de Rapsodie op een thema van Paganini van Rachmaninov en MC Bent Van Looy praat het geheel aan elkaar. Na afloop wordt het atrium omgetoverd in een club waar je met dj Buscemi en drankje kan genieten van een loungy afterparty.

Clubconcert op muziek van Clyne, Rachmaninov en Dvořák.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Marc-André Hamelin

Instrument
piano

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is wereldvermaard om zijn ongeëvenaarde mix van muzikaal vakmanschap en een briljante techniek in zowel het gevestigde repertoire als zeldzaamheden uit de 19e, 20e en 21e eeuw. In het verleden trad Hamelin al op in de meest prestigieuze concertzalen zoals Carnegie Hall, Wigmore Hall, de Alte Oper Frankfurt, de Elbphilharmonie en de Moscow State Philharmonic.

Lees verder

Bent Van Looy

Instrument
MC

Bent Van Looy (3 mei 1976) is een Vlaams muzikant, zanger en componist die in Antwerpen woont. Hij is de frontman van Das Pop, de groep die hij in 1994 oprichtte samen met Reinhard Vanbergen, Niek Meul en Lieven Moors.

Lees verder

Buscemi

Instrument
DJ

Sinds 1996 maakt Dirk Swartenbroekx (België) funky platen onder de naam Buscemi, een van zijn favoriete acteurs. Zijn stijl is diep en moeilijk te categoriseren: je hoort elementen van bossa, jazz, house, braziliaanse grooves, afrobeat, balkan, drum 'n bass en dub..... maar “dancemusic met een warm gevoel” is misschien wel de beste beschrijving van het geluid van Buscemi.

Lees verder