Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

Dag
Vrijdag 20.10.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 1 in d, opus 15
Symfonie nr. 3 in D, opus 29, ‘Poolse’
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Deutsche Kammerphilharmonie Bremen geniet veel aanzien in het Europese orkestenlandschap en dat heeft ze onder meer te danken aan de muzikale invloed van maestro Paavo Järvi, al bijna tien jaar de chef-dirigent van het orkest. In de Koningin Elisabethzaal staat het orkest onder leiding van de veelzijdige Jérémie Rhorer, die als oprichter van Le Cercle de l'Harmonie veel lof oogst met het 19e-eeuwse repertoire. Als expert historische uitvoeringspraktijk dirigeerde hij al succesvol bij onder andere De Munt en de Weense Staatsopera. De Duitse sterpianist Martin Helmchen brengt het Eerste pianoconcerto van Brahms, een aartsmoeilijk maar wondermooi werk waarin de componist intense dramatiek paart aan onstuimig brio. Daarna schittert het orkest met Tsjajkovski’s vreugdevolle Derde symfonie. Geniet van symfonisch goud in de topakoestiek van de Elisabethzaal, in handen van deze toonaangevende specialisten.

Bio's

Jérémie Rhorer

Functie
Gastdirigent

De Franse dirigent Jérémie Rhorer is oprichter en muzikaal leider van Le Cercle de l’Harmonie, een orkest dat het repertoire van de 18de en 19de eeuw exploreert met behulp van historische instrumenten en originele stemmingen.

Lees verder

Martin Helmchen

Instrument
piano

Martin Helmchen is een van de meest gevraagde pianisten van de jongere generatie, en een vaste waarde als artiest in alle grote internationale concertzalen.

Lees verder