Een kathedraal van klank met Bruckner

Dag
Vrijdag 10.11.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Een kathedraal van klank’: deze omschrijving gaven recensenten aan de werken van componist en organist Anton Bruckner. Het zou meteen ook een ondertitel kunnen zijn voor zijn derde en laatste Mis. Bruckner schreef die muziek vanuit een diepgemeende devotie, en dankzij de symfonische kleurenrijkdom blijft het werk ook vandaag nog een bron van bezinning en troost. Eredirigent Philippe Herreweghe is een echte Brucknerspecialist. Samen met het Collegium Vocale Gent is hij de uitgelezen persoon om je tijdens dit troostconcert in vervoering te brengen met een monument uit de koorliteratuur.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Instrument
koor

Collegium Vocale werd opgericht in 1970 op initiatief van Philippe Herreweghe samen met een groep bevriende studenten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. De authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals van Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Amerika, Japan, Hongkong en Australië. Sinds 2017 organiseert het ensemble in het Italiaanse Toscane een eigen zomerfestival: Collegium Vocale Crete Senesi.

Lees verder
Christina Landshamer

Christina Landshamer

Instrument
sopraan

De Duitse sopraan Christina Landshamer studeerde aan de Musikhochschule van München bij Angelica Vogel en aan de Musikhochschule van Stuttgart bij Dunja Vejzović en Konrad Richter. In 2004 was ze laureate van de internationale J.S. Bach-wedstrijd en van de Kissinger Liederwettbewerb van de Bayerische Rundfunk.

Lees verder

Benjamin Hulett

Instrument
tenor

De jonge Britse tenor Benjamin Hulett studeerde muziek als koorzanger aan New College, Oxford en Opera aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Lees verder